Σάββατο 8 Μαρτίου 2008
Επίσκεψη Μπακογιάννη στην Τουρκία
Μπακογιάννη από την Άγκυρα, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Α. Γκιούλ, τον πρωθυπουργό Τ. Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν.
imerisia.gr - Επίσκεψη Μπακογιάννη στην Τουρκία - ειδησει: το πλήρες άρθρο
Εύθραστα Σκόπια
Η εύθραυστη ΠΓΔΜ συνεχίζει να αποτελεί εύκολη λεία για τους σκληροπυρηνικούς εκφραστές του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού. Το συγκυβερνών «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, ζήτησε χθες την άμεση επίλυση των ζητημάτων που αφορούν στη χρήση της αλβανικής γλώσσας σε θεσμικό επίπεδο και την αποκατάσταση των πρώην αγωνιστών του UCK οι οποίοι το 2001 ενεπλάκησαν σε ένοπλες συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ. «Ζητούμε τα ανοιχτά αυτά θέματα να επιλυθούν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο στο Βουκουρέστι. Κρίνουμε ότι η 10μηνη απραξία και η μη υλοποίηση αυτών των δύο σημείων καταδεικνύουν ότι το VMRO-DPMNE θέλει να κερδίσει χρόνο», ενώ το DUI συμπεριφέρεται ανεύθυνα, όσον αφορά τα αιτήματα του αλβανικού εκλογικού σώματος», δήλωσε η Φλόρα Καντρίου, βουλευτής και μέλος του Προεδρείου του DPA. Σύμφωνα με την ίδια, η επίλυση των δύο αυτών ζητημάτων, είναι πολύ σημαντικά για τον αλβανικό πληθυσμό στην ΠΓΔΜ (σ.σ. οι Αλβανοί αποτελούν το 25% του πληθυσμού της FYROM). Ο Ράφιζ Αλίτι, βουλευτής του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ «Ένωση για την Δημοκρατική Ένταξη -DUI- του οποίου ηγείται ο Αλί Αχμέτι, δήλωσε ότι το DPA συμμετέχει στην κυβέρνηση και γι’ αυτό πρέπει να υλοποιήσει την διευθέτηση των δύο αυτών ζητημάτων, τα οποία σύμφωνα με τον Αλίτι, ανέδειξε το DUI. Ας θυμηθούμε το χρονικό της κρίσης που λίγο έλειψε να προκαλέσει τη κατάρρευση της FYROM:
«Νέα Μακεδονία»
Πιθανές ονομασίες οι οποίες θα πείσουν τα Σκόπια να συναινέσουν στον συμβιβασμό μελετά η Αθήνα, όσο η γειτονική χώρα δέχεται για πρώτη φορά ουσιαστικές πιέσεις από την Ουάσιγκτον, προκειμένου να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της εγκαίρως, ώστε να ενταχθεί κανονικά στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», η ελληνική κυβέρνηση διερευνά τις πιθανότητες που θα είχε να γίνει αποδεκτή από την άλλη πλευρά η ονομασία «Νέα Μακεδονία», εάν απορριφθεί τελικά ο γεωγραφικός προσδιορισμός «άνω». Τα πραγματικά αγκάθια ωστόσο για την Αθήνα κρύβονται στο «πακέτο» της λύσης η οποία θα προκριθεί και όχι τόσο στο όνομα.
Εκλογές στην Σερβία
Του Νίκου Πέλπα
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα συγκάλεσε για την Δευτέρα Υπουργικό Συμβούλιο όπου θα προτείνει την διάλυση της βουλής και την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών για τις 11 Μαΐου.
Νωρίτερα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο κ. Κοστούνιτσα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί αφού δεν υπάρχει πλέον η πολιτική ενότητα σε ένα σημαντικό ζήτημα που συνδέεται με το μέλλον της χώρας: το Κόσοβο.
Ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε σε αδιέξοδο μετά την απόφαση των πολιτικών του συμμάχων (Δημοκρατικό Κόμμα και G-17) να μην υποστηρίξουν διακήρυξη σύμφωνα με την οποία απαραίτητος όρος για την συνέχιση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας είναι η αναγνωρίσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας. Στην συνέντευξη τύπου ο κ. Κοστούνιτσα απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την διαμόρφωση μίας νέας πλειοψηφίας που θα απέτρεπε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. ΄΄Είναι προτιμότερο αυτή τη στιγμή να επιστρέψουμε την εντολή στο λαό για να αποφασίσει ποιος θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον΄΄ δήλωσε ο κ. Κοστούνιτσα απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το εθνικιστικό Ριζοσπαστικό Κόμμα Σερβίας.
Στον αέρα η διεύρυνση του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τη Stratfor
Το πρώτο εμπόδιο, σύμφωνα με τη Stratfor, είναι η Ελλάδα η οποία «αταλάντευτα επιμένει στην υποβολή βέτο σε οτιδήποτε αφορά τη Μακεδονία, μέχρις ότου η χώρα αυτή αλλάξει την ονομασία της». Η αμερικανική εταιρεία στρατηγικών προβλέψεων αποδέχεται ότι μέχρις ότου η Ελλάδα και τα Σκόπια αλλάξουν στάση, δεν θα μπορέσουν (τα Σκόπια) να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ή την ΕΕ. Η Stratof στην ανάλυσή της αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και άλλη μία πτυχή του προβλήματος, που αφορά και αναμειγνύει την Αλβανία. Ισχυρίζεται ότι πολύ λίγοι στο ΝΑΤΟ επιθυμούν να αποδεχτούν την ένταξη αυτής της χώρας, για όσο διάστημα τα Σκόπια παραμένουν εκτός της συμμαχίας, λόγω της διαφοράς με την Ελλάδα. Μέλη του ΝΑΤΟ, σημειώνεται στην έκθεση, ανησυχούν ότι εάν ενταχθεί η Αλβανία και όχι τα Σκόπια, η πρώτη θα εκμεταλλευτεί το γεγονός αυτό και θα εκβιάζει τους Σκοπιανούς «για να κάνουν εθνικές και εδαφικές παραχωρήσεις».
Να το κλείσει η ΔΕΗ το μπουρδέλο το ρεύμα
Να το κλείσουν το γαμημένο το ρεύμα. Ναι να κατεβάσει τους διακόπτες η ΔΕΗ, μπάς και σταματήσουμε κανα βράδι να βλέπουμε το χαζοκούτι, τέρμα τα dvd με την τσόντα, να κλείσει το ρεύμα μπάς και γίνει τίποτα διαφορετικό απο τα ίδια και τα ίδια. Να πάμε να κόψουμε κανα ξύλο να ζεσταθούμε άμα κρυώνουμε , να ιδρώσουμε λιγάκι, να πιάσουμε κουβέντα με τον γείτονα, να πούμε καμία παπαριά να περάσει η νύχτα με όσους έχουν απομείνει από τους φίλους μας - και όσοι είναι μάγκες να πάρουν να βάλουν κάτω την γυναίκα τους και να κάνουν κάνα παιδί τώρα που δεν έχει ρεύμα, άντε μπάς και ξυπνήσουμε λιγάκι............................
Με ημερομηνία λήξεως η Κυβέρνηση Καραμανλή
Με ημερομηνία πλέον λήξεως η κυβέρνηση του Ελληνικού λαού και του πρωθυπουργού, αφού προσπαθώντας να καλύψει λάθη της σε εθνικό -βλέπε Σκοπιανό- και πολιτικό επίπεδο (Ζαχοπουλειάδα) επιλέγει την αντιδραστική αντεπίθεση σε μία επίδειξη αυταρχικότητας και προσωπικού μεγαλοιδεατισμού. Ο πρωθυπουργός όμηρος της αμηχανίας του και απραγής αποφασίζει να πάρει την κατάσταση και το πολιτικό κόστος στα χέρια του, δημιουργώντας μία ανυπόφορη κατάσταση για τους πολίτες της χώρας, διχάζοντας τους και προσπαθώντας να αποδείξει εκ των υστέρων ότι είναι ακόμη ο ηγέτης αυτής της χώρας- είναι πλέον αργά . Σε πλήρη αντίθεση με τις επιθυμίες του συνόλου των κοινωνικών φορέων (ασφαλιστικό) με καμία μελέτη και πρόγραμμα, με εκθέσεις ιδεών σχετικά με τα προβλήματα που πραγματικά υπάρχουν, με πλήρη αδυναμία εκφοράς πολιτικού και κοινωνικού λόγου, η Κυβέρνηση της χώρας τελεί υπό ημερομηνία λήξεως. Είναι θέμα ημερών ο νέος πολιτικός λόγος από όπου και αν εκφράζεται να συνεπάρει τους πολίτες. Ας ελπίζουμε ότι δεν θα είναι καιροσκόπος ο νέος λόγος που έρχεται ..........
v4.ethnos.gr - Μετωπική κυβέρνησης-συνδικάτων - ειδησεις ,: πλήρες άρθρο
Σε ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση οδηγούνται τα συνδικάτα μετά τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας.
Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο που... κυοφορούσε επί μακρόν το κυβερνητικό επιτελείο, προκάλεσε άμα τη εμφανίσει του θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι απαντούν με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων.