Σύμφωνα με τη μεσογειακή διατροφή η κατανάλωση κόκκινου κρέατος ανά άτομο πρέπει να είναι 240 γραμμάρια το μήνα. Σύμφωνα με τη "κυπριακή διατροφή" όμως, η κατανάλωση ανά άτομο υπερβαίνει τα 5,7 κιλά το μήνα.Η τάση επαναλαμβάνεται με τα πουλερικά, όπου η κανονική κατανάλωση είναι 240 γραμμάρια την εβδομάδα αλλά οι Κύπριοι καταναλώνουν 900 γραμμάρια. Στο σύνολο, 125,7 κιλά όλων των τύπων κρεάτων καταναλώνονται ετησίως, τα οποία δίνουν ένα καθημερινό μέσο όρο 344 γραμμαρίων. Στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος, η Κύπρος έρχεται πρώτη στην Ευρώπη με 180 γραμμάρια ανά ημέρα, η Ελλάδα είναι δεύτερη (110 γραμμάρια ανά άτομο),και ακολουθείται από τη Πορτογαλία (95 γραμμάρια) και τη Γαλλία (80 γραμμάρια).
NOSTOC
Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου