Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

ΑΛΕΞΗ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΜΕ


v4.ethnos.gr - Δημοσκόπηση της MARC για το Εθνος της Κυριακής:

Η ΝΔ προηγείται κατα 2,7% μονάδες του ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση της εταιρίας MARC για το "Εθνος της Κυριακής". Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 28,3%, ΣΥΡΙΖΑ 16,2%, ΚΚΕ 7,1%, και ΛΑΟΣ 3,8%. Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένοι από το έργο της νέας κυβέρνησης το 55,3% δηλώνει καθόλου, το 21,3% και το 15,1% αρκετά. Σε ερώτηση πως θα ήταν τα πράγματα με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 45,5% πιστεύει τα ίδια, το 30,2% χειρότερα, και το 22,6% καλύτερα.Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με 65,1% και ακολουθούν Κώστας Καραμανλής με 53,6% και Γιώργος Παπανδρέου με 42,6%.

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ


news in.gr - Ο Δ.Χριστόφιας πρόεδρος της Κυπριακής Δημο�

ΟΜΠΑΜΑ ΛΟΙΠΟΝ

Χρίσμα... φιλέλληνα διεκδικεί ο Ομπάμα

v4.ethnos.gr - Χρίσμα... φιλέλληνα διεκδικεί ο Ομπάμα - ειδη�: "Κύπρος
Κύπρος

Ομπάμα: Οχι στο σχέδιο Ανάν και στην Κατοχή
Εγκατάλειψη της ιδέας ότι το Σχέδιο Ανάν αντιπροσωπεύει το σημείο αρχής για την επίλυση του Κυπριακού. Αλλωστε απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των Κυπρίων, ενώ αποτέλεσε μια θεαματική αποτυχία από πλευράς διαδικασίας. Η Τουρκία πρέπει να πιεστεί να αποστρατιωτικοποιήσει το νησί. Το μέγεθος της δύναμης κατοχής των 40.000 και πλέον ανδρών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με καμία δύναμη, αφού αποτελεί ουσιαστική πηγή αστάθειας και αφήνει ανοιχτές πληγές.

Χίλαρι: Θέλει αμερικανική παρουσία στο νησί
Το περασμένο καλοκαίρι η Χίλαρι αναφερόμενη στο Κυπριακό, είχε δηλώσει πως «είναι απαραίτητο να υπάρχει μια σταθερή αμερικανική παρουσία στην Κύπρο και θα υπάρξει όταν εγώ θα είμαι πρόεδρος». Μάλιστα, είχε πει χαρακτηριστικά πως η Τουρκία είναι σημαντική και για τον λόγο αυτό υποστηρίζει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Πιστεύω ότι η ένταξή της θα παίξει ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού. Αυτά τα δύο πάνε μαζί».

FΥRΟΜ

Ομπάμα: Υπέγραψε ψήφισμα υπέρ μας
Υποστήριξη των προσπαθειών του Κογκρέσου των ΗΠΑ μέσω και του ψηφίσματος που έχει καταθέσει και καλεί τη FYROM να σταματήσει όλες τις προκλητικές ενέργειες και να προσηλωθεί σε μια λύση αμοιβαία αποδεκτής ονομασίας. Η υπογραφή του Ομπάμα στο ψήφισμα της Αμερικανικής Γερουσίας σύμφωνα με το οποίο γίνονται αυστηρές συστάσεις προς τα Σκόπια και την πολιτική της θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων.

Χίλαρι: Ζήτησε συγνώμη για τη «Μακεδονία»
Σε ερώτηση που της έγινε για την εμπειρία της στα εθνικά ζητήματα, η υποψήφια πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά ότι έχει επισκεφθεί 82 χώρες, μία εκ των οποίων ήταν η Μακεδονία, όπως αποκάλεσε την ΠΓΔΜ, επειδή είχε βοηθήσει προσωπικά «να διέλθουν Κοσοβάροι πρόσφυγες από τα σύνορά της». Μετά από τις έντονες αντιδράσεις της ελληνοαμερικανικής κοινότητας το επιτελείο της ζήτησε συγνώμη για το «λάθος» της.

Πατριαρχείο

Ομπάμα: Χαστούκι στην Τουρκία
«Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει κάποιος στην Κωνσταντινούπολη που δεν είναι ακόμη ελεύθερος. Η θρησκευτική ελευθερία του Πατριαρχείου συνεχίζει να υποφέρει από ατελείωτες επιθέσεις. Είναι καιρός να τιμήσει η Τουρκία αυτή τη θρησκευτική ελευθερία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συμπεριλαμβάνει τον τερματισμό της αρπαγής της περιουσίας της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Χίλαρι: Διεθνής ηγέτης ο Βαρθολομαίος
Οταν η Χίλαρι Κλίντον ρωτήθηκε πρόσφατα για διεθνή θέματα αναφέρθηκε και στην επίσκεψή της στο Φανάρι λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτή αποτέλεσε μια «τολμηρή πράξη», γιατί έδειξε τη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης αλλά και την προσωπική της για τη θρησκευτική ελευθερία, τον σεβασμό και την προστασία του πατριάρχη, τον οποίο και αποκάλεσε διεθνή ηγέτη με μεγάλη ακτινοβολία.

Αιγαίο

Ομπάμα: Τα δίκαια της Ελλάδας
Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα. Τα δικαιώματά της κατοχυρώνονται από τη διεθνή νομοθεσία, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Καμία χώρα δεν έχει τη θέση ή την αιτιολογία να προκαλέσει τα δικαιώματα της Ελλάδας.

Η Χίλαρι Κλίντον δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για τα Ελληνοτουρκικά και το Αιγαίο.

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

16 χρόνια γεμάτα λάθη, αστοχίες, παραλείψεις
v4.ethnos.gr - 16 χρόνια γεμάτα λάθη, αστοχίες, παραλείψεις -
Κομβικό σημείο στην πορεία για την επίλυση του θέματος εκείνη την περίοδο, ήταν αναμφίβολα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών τον Απρίλιο του 1992. Εκεί, οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέλυσαν τα δεδομένα και κατέληξαν στην απόφαση να μη γίνει αποδεκτή ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Ο τότε πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, αποκάλυψε ωστόσο, με δική του εισήγηση -και όλοι είχαν αποδεχθεί την πρόταση- ότι εάν η προσπάθεια που θα αναλάμβανε τότε ο ίδιος, δεν καρποφορούσε, τότε θα συγκαλείτο εκ νέου το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας, ο οποίος είναι γνώστης των χειρισμών και του παρασκηνίου που υπήρξε τότε, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των Σκοπίων, αποκαλύπτει σήμερα στο «Εθνος της Κυριακής» πως «ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Καραμανλής, στήριζε αρχικά την άποψη του Κ. Μητσοτάκη ότι το Σκοπιανό δεν έπρεπε να πάρει μεγάλες διαστάσεις στο εσωτερικό της χώρας, διότι αυτό θα δυσκόλευε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του ονόματος».

«Ωστόσο» -συνεχίζει η ίδια πηγή- «μετά τα ογκώδη συλλαλητήρια που είχαν πραγματοποιηθεί το 1992 στη χώρα, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αρχίσει να κλονίζεται». «Τότε έπαψε να στηρίζει την πολιτική Μητσοτάκη, υπέρ της εξεύρεσης λύσης με σύνθετη ονομασία», συμπλήρωσε.