Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

RELEASE Karim Amer

politis-gr: "Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2008
Stop the killing freedom

Egypt : Call for Karim Amer’s release
One year ago, Egyptian blogger Karim Amer was sentenced to four years' imprisonment for the 'crime' of publishing on the internet material critical of Islam and President Mubarak.
Amnesty International considers Karim Amer to be a prisoner of conscience, imprisoned on account of the peaceful expression of his views. The organisation condemned the four-year sentence he received and calls for his immediate and unconditional release. Send an appeal to Egyptian President Mubarak calling for Karim Amer's immediate and unconditional release.
Αναρτήθηκε από politis-gr στις 4:40 μμ"

Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ- Μικρη η Γειτονιά μας.

Aegean Times 26/2/2008 Ελληνοτουρκικά : Ανεβάζει τους τόνους η �:
Ανεβάζει τους τόνους η Βαγδάτη για
την τουρκική εισβολή στο Ιράκ
[Δημοσιεύτηκε στις 26/2/2008 - 8:27:00 μμ]











Η αυστηρότερη μέχρι σήμερα καταδίκη της τουρκικής χερσαίας
επιχείρησης στο Βόρειο Ιράκ έρχεται από τη Βαγδάτη, η οποία
καταγγέλλει παραβίαση εθνικής κυριαρχίας και απαιτεί την
άμεση απόσυρση των στρατευμάτων. Για «νόμιμο δικαίωμα
αυτοάμυνας» μιλά ο Ερντογάν, ενόσω ο στρατός επιχειρεί
υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες να προσεγγίσει προπύργια του PKK εντός Ιράκ.

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ

STRATEGY-GEOPOLITICS.blogspot.com

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


STRATEGY-GEOPOLITICS.blogspot.com
Σύμφωνα με την Aegeantimes, ανάλυση του Διεθνούς Ιδρύματος Στρατηγικών Μελετών (International Strategic Studies Association), χρηματοδοτούμενου από την αμερικανική κυβέρνηση, προεξοφλεί ανακατατάξεις στα Βαλκάνια τους προσεχείς μήνες, οι οποίες φαίνεται να αποτελούν τη συνέχεια όσων ξεκίνησαν το 1992 και οδήγησαν στην περιβόητη συμφωνία Ντέϊτον. Η έκθεση, με τη διαβάθμιση «confidential» (εμπιστευτική), παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά για τις αναφορές της στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους αναλυτές που υπογράφουν το κείμενο (βασισμένο σε πληροφορίες που προέρχονται από τις αμερικανικές και συνεργαζόμενες μυστικές υπηρεσίες) τα Βαλκάνια δεν αποκλείεται να αιματοκυλιστούν για ακόμα μια φορά λόγω της νέας φάσης αποσταθεροποίησης των Δυτικών Βαλκανίων. Επίκεντρο των εξελίξεων θα είναι το Κόσσοβο, τα Σκόπια (επίκειται ξεσηκωμός των αλβανόφωνων) και το Μαυροβούνιο.

ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ-Αν πραγματοποιηθούν τα σχέδια της Τουρκίας για αξιοπρεπή απεγκλωβή της από την Κύπρο (ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ) θα κάνει το ίδιο και με την Θράκη.

kathimerini.gr | Εντονες διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβ�:
Εντονες διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης στην Κύπρο

Η επομένη της εκλογής του Δημήτρη Χριστόφια στο προεδρικό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας συνοδεύεται με έντονες διεργασίες σε δύο επίπεδα: πρώτον, σε σχέση με το ίδιο το Κυπριακό, και δεύτερον, εν όψει του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters εξέφρασε την αισιοδοξία του για επανέναρξη των συνομιλιών σύντομα. Οπως ανέφερε, αναμένει αυτό να γίνει κάποια στιγμή τον Απρίλιο. Ο κ. Ταλάτ, ο οποίος συνομίλησε ήδη δύο φορές τηλεφωνικά με τον κ. Χριστόφια, τόνισε ότι «έχουμε κάθε λόγο να αναμένουμε ότι μπορεί να εξευρεθεί λύση μέχρι το τέλος του 2008». Πρόσθεσε, δε, ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ίσως ανοίγεται το τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας για επανένωση της Κύπρου. Στα Κατεχόμενα γενικότερα φαίνεται να επικρατεί αισιοδοξία για εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό. Τα περισσότερα τουρκοκυπριακά κόμματα, μαζί με τα συγχαρητήρια για την εκλογή Χριστόφια, εκφράζουν ευχές και ελπίδες για ταχεία επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Από όλες τις πλευρές αναμένεται η επόμενη κίνηση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, και συγκεκριμένα η αποστολή αντιπροσωπείας στην Κύπρο, που θα προβεί σε εκτίμηση της κατάστασης πριν από την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών.

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ


news in.gr - Γενικό «μπλακάουτ» στο YouTube αποδίδεται σε παρ

Ένα σχεδόν παγκόσμιο «μπλακάουτ» στη λειτουργία του YouTube, που διήρκεσε για περίπου δύο ώρες το απόγευμα της Κυριακής, αποδίδεται σε απόπειρα του Πακιστάν λογοκρίνει την δημοφιλή υπηρεσία, λόγω περιεχομένου που θίγει το ισλάμ.

Με απόφαση που έλαβε την Παρασκευή διυπουργική επιτροπή του Πακιστάν, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών έδωσε εντολή στους 70 παρόχους της χώρας να εμποδίσουν την πρόσβαση στο YouTube για τους Πακιστανούς χρήστες.