Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Αν αληθεύει αυτό έχει να πέσει πολύ πλάκα-Δεν μασάνε τα λόγια τους τα blog κ Χατζηνικολάου, Δυστυχώς

κρυφή κάμερα 007:

Δευτέρα, 3 Μάρτιος 2008

Tη Πόρσε απο το σαλόνι του σπιτιού του, καβαλάει ο Χατζηνικολάου και κατεβαίνει στο Μπουρνάζι!



Ενα εντυπωσιακό ασανσέρ που παραπαίμπει στις βίλλες του Μπέβερλι Χίλλς, "σερβίρει στο πιάτο"την Πόρσε του Νίκου Χατζηνικολάου δίπλα στο σαλόνι του σπιτιού του, στη Πολιτεία. Αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού για να βρεθεί ο πετυχημένος παρουσιαστής, αλά 007 απο το σαλόνι στο βολάν του αυτοκινήτου. Είναι μια παρηγοριά για την διαδρομή που ακολουθεί με τον κωδικό: "απο τα σαλόνια , στα αλώνια..."

Συνελήφθη η Ροζερίν

ANTI WEBLOG:
Συνελήφθη το Σάββατο στο Μόναχο η στενή συνεργάτις του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Αϊφέρ Καγιά, γνωστή με το ψευδώνυμο “Ροζερίν”. Το στέλεχος του ΡΚΚ έγινε πασίγνωστο στην Ελλάδα, όταν συνόδευσε τον Οτζαλάν στην περιπέτειά του, από την Ελλάδα στην Κένυα και από εκεί στο δρόμο για τα τουρκικά μπουντρούμια. Η “Ροζερίν”, μετά την παράδοση του Κούρδου ηγέτη στην Τουρκία (βάσει αμερικανικού σχεδίου) ζούσε στη Δυτική Ευρώπη και ουδέποτε ουδείς την ενόχλησε. Προηγουμένως, επί σειρά ετών είχε ζήσει και στην Ελλάδα. Η σύλληψή της στη Γερμανία έγινε κατόπιν διεθνούς εντάλματος, το οποίο ζήτησε η Τουρκία. Το θέμα είναι εάν η Γερμανία θα κάνει και το επόμενο βήμα, δηλαδή να εκδώσει την Καγιά στην Τουρκία. Κάτι που με μαθηματική ακρίβεια σημαίνει βασανιστήρια, ακόμα και θάνατο.

Να τους προσαρτήσουμε

ΤΑ ΝΕΑ Online - 03/03/2008 - [ ΑΙΧΜΕΣ ] Προσάρτηση:
Του Γιώργου Βέλτσου
Και γιατί να μην ονομασθούν «Μακεδονία»;
Θα αποδεσμεύσουμε τα λυτρωτικά μας αισθήματα υπό την ευλογία του Άνθιμου και θα τους προσαρτήσουμε..

Ο Α. Γκιούλ επισκέπτεται τη Ρουμανία

kathimerini.gr | Ο Α. Γκιούλ επισκέπτεται τη Ρουμανία:

Οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας- Ρουμανίας αλλά και άλλα ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει, σήμερα, στο Βουκουρέστι, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Σε ανακοίνωση της ρουμανικής προεδρίας αναφέρεται ότι το πρόγραμμα των επαφών του κ. Γκιούλ στο Βουκουρέστι περιλαμβάνει- μεταξύ άλλων - συνομιλίες με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Τράιαν Μπασέσκου και συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Καλίν Ποπέσκου Ταριτσεάνου, τον πρόεδρο της ρουμανικής γερουσίας, Νικολάε Βακαρόιου και τον πρόεδρο της βουλής Μπόγκνταν Ολτεάνου.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα παραστεί και στην εναρκτήρια τελετή ενός φόρουμ Ρουμάνων και Τούρκων επιχειρηματιών και θα απευθύνει ομιλία στο πανεπιστήμιο «Ντιμίτριε Καντεμίρ», όπου θα λάβει και τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα. Ο κ. Γκιούλ θα έχει, επίσης, επαφές με τον δήμαρχο του Βουκουρεστίου, Άντριαν Βιντεάνου.

Ο Πειραιάς Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Κέντρο

imerisia.gr - Κίνητρα για επενδύσεις εφοπλιστών στην Ελλ: -Πλήρες Άρθρο
Κίνητρα για επενδύσεις εφοπλιστών στην Ελλάδα
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 3/3/2008

Εγγυήσεις ότι θα δοθούν φορολογικά και άλλα κίνητρα και ότι η κυβέρνηση θα διαμορφώσει το κατάλληλο περιβάλλον που θα επιτρέψει να επενδύσουν στην Ελλάδα, έδωσε στους Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου, ο Γ. Βουλγαράκης. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, μετά την κοινή συνεδρίαση του Committee και της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική κυβέρνηση είναι η χώρα να έχει ανοικτές τις πόρτες στα ρεύματα των καιρών, στους ανθρώπους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και να προσφέρει εκείνο το περιβάλλον -φορολογικό, οικονομικό, θεσμικό κυρίως- που να τους επιτρέψει να έρθουν σε μια νέα, διαμορφωμένη πλέον, κατάσταση. Αυτήν την κατάσταση, ήρθα να εγγυηθώ στους Έλληνες εφοπλιστές».

ΝΕΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

New Turkish ambassador to Athens - Turkish Daily News Mar 01, 2008:

New Turkish ambassador to Athens

Saturday, March 1, 2008





The new Turkish ambassador's mission is to put into practice the good atmosphere in bilateral relations created by the Greek Prime Minister Costas Karamanlis' visit to Turkey, said Greek President Carolos Papoulias during his meeting with Turkey's new ambassador to Athens, Oğuz Çelikkol, Thursday. During the meeting Çelikkol gave his letter of credence to the Greek president.

ATHENS – Anatolia News Agency

Οι Τούρκοι το βλέπουν το κενό υπερδυνάμεως, εμείς ΟΧΙ



Εντάξει η ΗΠΑ είναι υπερδύναμη αν και τα τελευταία γεγονότα μάλλον απηχούν ένα κενό υπερδυνάμεως λόγω και του εγκλωβισμού Μπούς στο Ιράκ, εντάξει η Βρετανία έχει παραδοσιακά συμφέροντα και συνάμα ήταν πρόσφατα Αυτοκρατορία,..... το ενδιαφέρον είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, όπου υπέρμαχος του νέου ουμανισμού, καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον των αμάχων. Το έχω ξαναπεί στόχος της Ελλάδας δεν είναι τα λιλιπούτεια κράτη που αναλώνουν διπλωματική ενέργεια, στόχος είναι η αποτροπή της Τουρκίας απο τον ρόλο της Μεσσογειακής Υπερδύναμης που επιθυμεί να θέσει εαυτόν τα επόμενα χρόνια, το παραπάνω κενό υπερδυνάμεως στην περιοχή είναι για την Ελλάδα μια τεράστια γεοπολιτική ευκαιρία, απο αυτές που πρέπει να αρπάξουμε, .......Α ρε Ανδρέα Παπανδρέου που είσαι να το δείς και αυτό..........και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου...............μέχρι να είναι πολύ αργά.................

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ


Κathimerini.gr | Διεθνείς αντιδράσεις για τη βία στη Μ. Ανατ: -ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ
Διεθνείς αντιδράσεις για τη βία στη Μ. Ανατολή (Ανανέωση)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυναν έκκληση για τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους και επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων έπειτα από την απόφαση του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς να αναστείλει τις συνομιλίες με το Ισραήλ.

Ο Αμπάς διέκοψε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ως αντίδραση στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα που σκότωσε περισσότερους από 100 Παλαιστινίους, πολλοί από τους οποίους ήταν άμαχοι. Το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεση ως απάντηση σε επιθέσεις με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ.

«Η βία πρέπει να σταματήσει και οι συνομιλίες να επαναληφθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Γκόρντον Τζόντροε.

«Κατηγορώ» Ερντογάν κατά Ισραήλ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό για «δυσανάλογη χρήση δύναμης» και «απάνθρωπες πρακτικές» στις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας. «Μας είναι αδύνατο να εγκρίνουμε τις πρόσφατες απάνθρωπες πρακτικές στη Λωρίδα της Γάζας. Παιδιά, πολίτες σκοτώνονται, ως αποτέλεσμα μιας δυσανάλογης χρήσης δύναμης», δήλωσε ο Ερντογάν, σε σύνοδο της οργάνωσης νεολαίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη ή νομική δικαιολογία για αυτές τις επιθέσεις στη Γάζα. Εμείς, η Τουρκική Δημοκρατία, καταδικάζουμε ανοικτά τη στάση του Ισραήλ», ανέφερε σε ομιλία που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση. Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν ακολούθησε τη συμβουλή της Τουρκίας να επιλύσει το ισραηλινο-παλαιστινιακό πρόβλημα μέσω διαπραγματεύσεων. Είπε, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, πως η κυβέρνησή του θα ασχοληθεί με το πρόβλημα αυτό αύριο (Δευτέρα), «προκειμένου να προσδιορισθούν τα μέτρα που θα ληφθούν».

Τερματισμό βίας ζητά η Βρετανία

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ κάλεσε τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να «απομακρυνθούν από την άβυσσο» της βίας και ενεργοποιήσουν και πάλι την ειρηνευτική διαδικασία. Σε ανακοίνωσή του, το Φόρεϊν Όφις καταδίκασε την εκτόξευση ρουκετών από παλαιστινιακές οργανώσεις εναντίον ισραηλινών πόλεων από τη Λωρίδα της Γάζας και ανέφερε πως, αν και έχει το δικαίωμα να αμυνθεί απέναντι σε αυτές, το Ισραήλ οφείλει να αποκρίνεται με πράξεις «σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο».

«Καταδικάζω τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ. Είναι τρομοκρατικές ενέργειες. Θα πρέπει να τις δούμε όπως είναι, μια προσπάθεια να διαρραγεί η ειρηνευτική διαδικασία θρυμματίζοντας τη βούληση εκείνων που είναι δεσμευμένοι για την ειρήνη», ανέφερε ο Μίλιμπαντ.

Η ανταπάντηση του Ισραήλ, που έχει δικαίωμα στην ασφάλεια και την αυτοάμυνα, «θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, να ελαχιστοποιεί τον πόνο των αθώων αμάχων και να μεγιστοποιεί τη βούληση να ξεκινήσουν και πάλι οι πολιτικές διαπραγματεύσεις», είπε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς διέκοψε όλες τις σχέσεις με το Ισραήλ, λόγω της επίθεσης στη Γάζα. Οι διαπραγματεύσεις «είναι το μόνο μέσο να αφοπλιστούν τα επιχειρήματα των εξτρεμιστών και να επέλθει η ειρήνη στην περιοχή», είπε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ