Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Η Μπύρα περιέχει γυναικείες ορμόνες-αποδεδειγμένα

Τις προάλλες καθόμασταν με μια παρέα σε ένα τραπέζι και κάποιος ισχυρίστηκε ότι η μπίρα περιέχει γυναικείες ορμόνες. Αρχικά γελάσαμε αλλά σαν επιστήμονες που είμαστε είπαμε να το ερευνήσουμε το θέμα. Ήπιαμε ο καθένας από 10 μπίρες (καθαρά για επιστημονικούς λόγους).

Μετά το τέλος του πειράματος καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα:



1. είχαμε παχύνει
2. μιλούσαμε ακατάπαυστα χωρίς να λέμε τίποτα
3. αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην οδήγηση και στο παρκάρισμα
4. ήταν αδύνατο να κάνουμε λογικές σκέψεις
5. μας ήταν αδύνατο να παραδεχτούμε ότι είχαμε άδικο, παρότι ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχαμε δίκιο
6. κάθε ένας μας θεωρούσε ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος
7. είχαμε πονοκέφαλο και δεν είχαμε διάθεση για σεξ
8. και η αποκορύφωση: έπρεπε να πάμε κάθε 10 λεπτά στην τουαλέτα και μάλιστα όλοι μαζί.



Περαιτέρω ανάλυση μάλλον είναι περιττή: Η ΜΠΙΡΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ

Ελλάδα- Τουρκία συμμαχία????

μία κλινη φέρεται εστρωμένη των αφανων

Δύο ακόμη φωτογραφίες, δύο ακόμη γεύσεις μιας μεγάλης σύγκρουσης με πολύ αίμα, με χιλιάδες νεκρούς, με μίσος άσβεστο και βαθύ.
Και σήμερα, τα εγγόνια και τα δισέγγονα αυτών, μαθαίνουν μόνο τη μία φωτογραφία, την άλλη δεν την ξέρουν, δεν την θέλουν.
Και έτσι συνεχίζουν να μισούν.
Ορίζουν τη ζωή τους μαθαίνοντας ότι οι ίδιοι είναι αγνοί και αμόλυντοι ενώ οι άλλοι είναι γεννημένοι φονιάδες και ρυπαροί.
Φροντίζουν γι'αυτό η οικογένεια, το σχολείο, οι παπάδες, ο στρατός, τα ΜΜΕ.
Όλοι στην υπηρεσία του μίσους και του σκοταδισμού.
Ο φόβος για τον "άλλον", οι παροιμίες, τα τραγούδια, η τέχνη, όλα στην υπηρεσία του μίσους.
Τα στερεότυπα και οι φοβίες στις δύο όχθες κοινά, απλώς δίπλα πιο έντονα, πιο φανατισμένα, με μια διαφορά: δεν μας θεωρούν πλέον ως τον υπ'αριθμόν ένα κίνδυνο:

Ελευθεροτυπία, 10/6/2007

Άκου να εξάγει ανέργους η Γερμανία

Νέοι Ν Ηλείας
Μετά από δεκαετίες εισαγωγής εργατικού δυναμικού, η Γερμανία έχει συμπεριλάβει, πλέον, στη λίστα με τα είδη που εξάγει, τους άνεργους Γερμανούς.

Ειδικότερα, έχοντας πληγεί από την υψηλή ανεργία -εξαιτίας του "κυκλώνα" που προκάλεσε η επανένωση της χώρας- αλλά και τους αυστηρούς κανόνες της εργατικής νομοθεσίας, η Γερμανία βοηθάει τους ειδικευμένους -και τους λιγότερο ειδικευμένους- άνεργούς της να συναντηθούν με τους ξένους εργοδότες που ψάχνουν για ανθρώπινο δυναμικό.

Επίσης, το κράτος προσφέρει οικονομική ενίσχυση για να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και μετακόμισης των γερμανών ανέργων που θα αναζητήσουν εργασία στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ακόμα πιο μακριά, στην Αυστραλία και τον Καναδά.

Αρκετές χιλιάδες ανέργων Γερμανών έχουν βοηθηθεί από την Υπηρεσία Διεθνούς Τοποθέτησης (ZAV) του Γραφείου Εργασίας -με έδρα τη Βόννη- το οποίο προσφέρει σε μερικούς "Mobilitaetshilfe" (ενίσχυση κινητικότητας) ή "Mobilitaetspraemie" (μπόνους κινητικότητας).

Η Γερμανία παρουσίαζε ποσοστό ανεργίας 8% το Φεβρουάριο, περίπου 1% υψηλότερο από το μέσο όρο της ανεργίας στην ευρωζώνη. Οι άνεργοι ανέρχονται στα 3,6 εκατ. άτομα, ενώ περισσότεροι από 155.000 Γερμανοί μεταναστεύουν κάθε χρόνο.

Ρωσικά αντίμετρα στον Καύκασο

v4.ethnos.gr - Ρωσικά αντίμετρα στον Καύκασο - αποψεις , αρ:

Ξινίστηκαν οι ΝΑΤΟϊκοί με την εντολή που έδωσε ο απερχόμενος Ρώσος πρόεδρος και μέλλων πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν στο υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας να συσφίξει τις σχέσεις της χώρας με την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, τις δύο ντε φάκτο αποσχισμένες περιοχές της Γεωργίας, στον οικονομικό, εμπορικό και άλλους τομείς, προχωρώντας παράλληλα στην αναγνώριση ορισμένων κρατικών υπηρεσιών τους και των εγγράφων που εκδίδουν. «Είμαι βαθιά ανήσυχος από τις ενέργειες της Ρωσίας για εγκαθίδρυση νομικών δεσμών με τις γεωργιανές περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας. Καλώ τη Ρωσική Ομοσπονδία να ανακαλέσει αυτά τα μέτρα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιάαπ ντε Χόοπ Σχέφερ, προσθέτοντας ότι «τα ρωσικά βήματα υπονομεύουν την ανεξαρτησία της Γεωργίας». Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ έχει δίκιο ως προς τη φύση και τις συνέπειες των ρωσικών κινήσεων, αλλά φυσικά έπρεπε να το περιμένει ότι κάτι ανάλογο θα γινόταν.


λοι οι ενδιαφερόμενοι Ελληνες έμαθαν ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, οι Ευρωπαίοι διαφώνησαν με την πρόθεση των Αμερικανών να απευθύνουν προς την Ουκρανία και τη Γεωργία πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ και απέτρεψαν την κίνηση αυτή, βάζοντας ουσιαστικά βέτο στον Μπους. Ελάχιστοι όμως πληροφορήθηκαν τι ακριβώς έγραψαν στην απόφασή τους οι ΝΑΤΟϊκοί για το θέμα αυτό, προκειμένου να σωθούν τα προσχήματα και για τις ΗΠΑ.

«Το ΝΑΤΟ καλωσορίζει τις ευρωατλαντικές φιλοδοξίες της Ουκρανίας και της Γεωργίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Συμφωνήσαμε σήμερα ότι αυτές οι χώρες θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ... Τα σχέδια Ενταξιακής Δράσης είναι το επόμενο βήμα για τον απευθείας δρόμο προς ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας. Σήμερα καταστήσαμε σαφές ότι υποστηρίζουμε τις αιτήσεις αυτών των χωρών για Σχέδια Ενταξιακής Δράσης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην παράγραφο 23 της Διακήρυξης του Βουκουρεστίου του ΝΑΤΟ.

Είναι σαφές δηλαδή ότι έχουμε να κάνουμε με διατυπώσεις που απλώς αναβάλλουν τη λήψη απόφασης επί του θέματος (περιμένοντας ουσιαστικά τον επόμενο Αμερικανό πρόεδρο και τις διαθέσεις του για τις σχέσεις με την Ευρώπη), και όχι με απόρριψη του αμερικανικού σχεδίου.

Η Ρωσία όμως είχε προειδοποιήσει μέσω συνέντευξης στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» του πρεσβευτή της στο ΝΑΤΟ Ντμίτρι Ραγκόζιν για πολύ σοβαρές συνέπειες, αν το ΝΑΤΟ έπαιρνε απόφαση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Γεωργία.

Ειδικά για τη Γεωργία, ο Ραγκόζιν είχε πει: «Αν η Γεωργία γινόταν μέλος του ΝΑΤΟ κάτω από την πίεση των ΗΠΑ, αυτό θα ήταν το τέλος της ως κυρίαρχου κράτους, γιατί και οι δύο επαρχίες της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας δεν θα ενταχθούν στη Δυτική Συμμαχία... Δεν θέλουμε να ιδιοποιηθούμε ξένες περιοχές, αλλά οι Αμπχάζιοι και οι Νοτιοσετοί θέλουν να ανήκουν στη Ρωσία. Αν η Γεωργία μπει στο ΝΑΤΟ, θα χάσει αμετάκλητα αυτές τις περιοχές... Η προσπάθεια να σπρωχτεί η Γεωργία στο ΝΑΤΟ αποτελεί προβοκάτσια, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αιματοκύλισμα»!

Η Γεωργία φυσικά δεν κλήθηκε στο ΝΑΤΟ, αλλά και οι ανωτέρω διατυπώσεις της Συνόδου Κορυφής κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές ή αθώες είναι για τη Μόσχα. Αν δεν αντιδρούσε κατά κάποιο τρόπο, θα γελοιοποιούνταν οι απειλές της. Πολύ σωστά, λοιπόν προχώρησε σε ήπια μέτρα προώθησης της πορείας προς την προσάρτηση αυτών των επαρχιών.

«Η Αμπχαζία, 86η επαρχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας;», αναρωτιόταν στους τίτλους της προ μηνός η γαλλική «Μοντ». Δεν αποκλείεται καθόλου αυτό να αποτελεί πραγματικότητα το 2014, όταν στο γειτονικό Σότσι, περιβόητο ρωσικό θέατρο στη Μαύρη Θάλασσα, θα γίνουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Μόλις 15 χιλιόμετρα από το Σότσι, ο ποταμός Πσόου σηματοδοτεί τα σύνορα Ρωσίας - Αμπχαζίας.

Οι πωλητές αγροτικών προϊόντων περνούν καθημερινά από εκεί για να πουλήσουν τα αμπχαζιανά προϊόντα στους πολύ πιο εύπορους Ρώσους στο Σότσι.

Ο πρόεδρος της Αμπχαζίας Σεργκέι Μπαγκάπτς οραματίζεται ραγδαία ανάπτυξη της οικονομίας σε σχέση με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. «Θα μπορέσουμε να προμηθεύσουμε οικοδομικά υλικά, εργατικά χέρια τα λιμάνια μας και τα αεροδρόμιά μας», δηλώνει ενθουσιασμένος στην απεσταλμένη της «Μοντ».

Το 90% των Αμπχάζιων άλλωστε έχει ήδη αποκτήσει ρωσικά διαβατήρια κατ εντολήν του Πούτιν...

ΜΕΣΩ ΑΜΠΧΑΖΙΑΣ
Βάση του ΝΑΤΟ στο ...σπίτι του Πούτιν!

«Οι ΗΠΑ έχουν τα συμφέροντά τους στη Γεωργία, η Ρωσία έχει τα δικά της στην Αμπχαζία», δηλώνει ο πρόεδρος της τελευταίας Σεργκέι Μπαγκάπτς και εξηγεί παραστατικά: «Αν η Γεωργία αναλάβει τον έλεγχο των εδαφών μας, τότε θα υπάρξει βάση του ΝΑΤΟ στον ποταμό Πσόου, δύο βήματα από την κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Σότσι!», σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τα αμπχαζορωσικά σύνορα. «Ο ποταμός Ινγκούρι χωρίζει τη Ρωσία από τις... ΗΠΑ», υπογραμμίζει ο Στανισλάβ Λακόμπα, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Αμπχαζίας.

Είδε το θάνατο του

Ειδήσεις Google
Συλλαλητήριο οργής στην κηδεία του εικονολήπτη του Ρόιτερς
Η τελευταία εικόνα που κινηματογράφησε ο Σανά ήταν αυτή του ισραηλινού άρματος μάχης τη στιγμή που εμφανιζόταν στον ορίζοντα. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο νεαρός εικονολήπτης έπεφτε νεκρός μαζί με τρεις ακόμα Παλαιστινίους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά. Απαντώντας στην ανακοίνωση του Ρόιτερς, ο ισραηλινός στρατός εξέφρασε λύπη για το συμβάν, πλην όμως, υπογράμμισε ότι «η δημοσιογραφική κάλυψη ενός πολέμου εμπεριέχει κινδύνους».