Τετάρτη 23 Απριλίου 2008

Άσκηση "Indus Viper 2008

http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2008/04/indus-viper-2008.html
Σύμφωνα με την πακιστανική "Dawn", η Τουρκία συμμετέχει από τις 19/04 με 5 F-16 και προσωπικό 50 ατόμων σε κοινή άσκηση με την επωνυμία "Indus Viper 2008" στην αεροπορική βάση Mushaf της περιοχής Sargodha. Με την ευκαιρία αυτή ο Υπαρχηγός της Πακιστανικής Αεροπορίας (PAF) Rao Qamar Suleman, τόνισε ότι ανοίγεται νέο κεφαλάιο στις σχέσεις των δύο αεροποριών.

Πως η προσωπική φιλοδοξία γίνεται συλλογικό προτέρημα


Ο Αμερικανικός λαός δικαιούται να έχει ένα πρόεδρο που "δεν τα παρατάει" ήταν η αντίδραση της Χίλαρι Κλίντον αμέσως μετά τις προκριματικές εκλογές της Πενσιλβάνια στις οποίες πέτυχε μεγάλη νίκη επί του αντιπάλου της Μπαράκ Ομπάμα.

Για να δούμε πόσο ανοικτές κοινωνίες είναι αυτές οι Βόρειες

καθημερινή

Η Δανία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσει κι άλλες πρεσβείες της στο εξωτερικό, έπειτα από αυτήν της Αλγερίας και της Καμπούλ, φοβούμενη τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον τους, τόνισε σήμερα ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Περ Στιγκ Μέλερ.

Χθες, το δανέζικο υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει πως μετακίνησε το προσωπικό του από τις πρεσβείες στην Αλγερία και το Αφγανιστάν σε πιο ασφαλή κτήρια, τα οποία κρατά μυστικά, εξαιτίας των πραγματικών απειλών που δέχθηκαν για τρομοκρατικά κτυπήματα, έπειτα από τη δημοσίευση των γελοιογραφιών κατά του προφήτη Μωάμεθ, τον Φεβρουάριο, στον Τύπο της Δανίας.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι κι άλλες πρεσβείες θα κλείσουν, διότι υπάρχει μία γενική απειλή από την Αλ Κάιντα. Κι υπάρχουν απανταχού στον κόσμο πυρήνες της Αλ Κάιντα και συμπαθούντες, που πασχίζουν να την πραγματώσουν», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

«Θα πρέπει να προμελετήσουμε ώστε να μην το επιτύχουν, και θα πρέπει να είμαστε πιο εύστροφοι από αυτούς, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα μας επιτεθούν, παραμένοντες ταυτόχρονα στη θέση μας», πρόσθεσε.

Αυτό είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει «μία χώρα, η οποία εφαρμόζει ενεργά την ελευθερία της έκφρασης, και παραμένει ενεργός στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν», κατέληξε ο Στιγκ Μέλερ.

Η Τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου

Επέμβαση ανοιχτής καρδιάς χωρίς να διανοιχτεί το... στέρνο και με ελάχιστο χειρουργικό τραύμα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στη χώρα μας με το Σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής da Vinci.

Πρόκειται για 74χρονο ασθενή ο οποίος υπεβλήθη σε εγχείρηση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης χωρίς την άμεση επαφή ανθρωπίνων χειρών και χωρίς να διανοιχτεί το στέρνο. Μετά το πέρας της επέμβασης, ο ασθενής ακόμα και την ίδια ημέρα είχε τη δυνατότητα να μεταφερθεί σε θάλαμο (κι όχι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και να επιστρέψει στο σπίτι του εντός τεσσάρων ημερών!