Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Πατριώτες ξαποσταίναμε




Και ενώ όλοι μας έχουμε βυθιστεί στην απαισιοδοξία και το κλάμα, εξαιτίας του πάτου που έχουμε πιάσει τόσο στα εσωτερικά, βλέπε Ζαχοπουλειάδα, Ασφαλιστικό, Μάκη, Θέμο και άλλα τρελά, όσο και στα εξωτερικά όπου ένα μικρό κράτος στα βόρεια σύνορα μας μας φτύνει στην μούρη και μας γράφει κανονικά στα παλαιότερα των υποδημάτων του βέβαιο ότι η Ελληνική άποψη δεν μετράει πουθενά και δεν πείθει- και εκεί που είμαστε έτοιμοι να κόψουμε τις φλέβες μας και να πάρουμε τα βουνά, να επιστρέψουμε στις ρίζες και να ξαναβοσκήσουμε τα πρόβατα, να σου και έρχονται οι εθνικές χρυσές επιτυχίες, τα πρόσφατα αθλητικά πανευρωπαικά χρυσά μετάλλια της Ελλάδας στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα κολύμβησης και παίρνουμε τα πάνω μας, γεμίζουμε περηφάνια και καμαρώνουμε σαν τα παγόνια για τις μεγάλες στιγμές που αποδεικνύουν περίτρανα για ακόμη μια φορά την ρήση του ποιητή όπου στην προηγούμενη περίοδο που διανύαμε απλά ξαποσταίναμε


.

Μετάλλια και ρεκόρ στην κολύμβηση

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης, θριαμβεύοντας στον τελικό των 200μ. πεταλούδα στο Αϊντχόφεν. Ο πρωταθλητής του ΓΣ Περιστερίου με ένα εκπληκτικό τελευταίο 50άρι ξεπέρασε τον Ρώσο Σκβόρτσοφ και τον Πολωνό Κορζενιόνβσκι και έφτασε πρώτος στον τερματισμό, σημειώνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ Ευρώπης με 1:54.16.

Χρυσό στην Σερβία


Αποκλείστηκε λόγω... Κοσόβου!
Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου να αποκλείσει από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης που διεξάγεται στο Αϊντχόβεν τον Μίλοραντ Τσάβιτς.

Ο Σέρβος κολυμβητής, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. Πεταλούδα, φόρεσε κατά τη διάρκεια της απονομής ένα κόκκινο μπλουζάκι που ανέφερε «Kosovo is Serbia» (Το Κόσοβο είναι Σερβία), με αποτέλεσμα η διοργανώτρια τον αποκλείσει από τη συνέχεια, καθώς θεώρησε ότι το συγκεκριμένο μπλουζάκι εμπεριείχε μήνυμα πολιτικού περιεχομένου, κάτι που απαγορεύεται.