Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

ΩΧ-ΑΠΟ PRESS-GR.blogspot.com


PRESS-GR.blogspot.com: "Βούτηξε 500.000 ευρώ ο Λαζόπουλος...
.
...από το υπ. Οικονομικών και το Κέντρο Κινηματογράφου για το 'Ελ Γκρέκο'!"

ΜΟΝΟ ο Μάκης μπορεί να πάρει πέναλτυ στο Καραϊσκάκη.

politis-gr, ΕΝΟΣ ΚΟΣΣΟΒΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ

politis-gr: "Κόσσοβο …ώρα μηδέν !

Πως μπορεί ένα στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ και η εν μέρει προσπάθεια αποκατάστασης του , να απειλεί με ντόμινο διεθνών αναταραχών;

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι ΗΠΑ , η Ρωσία , το Ιράκ , η προεκλογική εκστρατεία του Bush , οι επτά αδελφές ,η πολεμική βιομηχανία , η Αγγλία , η Γαλλία , η Γερμανία και τα Βαλκάνια;

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους. Το ότι οι ΗΠΑ είναι η ισχυρότερη χώρα διεθνώς δεν την καθιστά αυτομάτως και αλάθητη.

Πρόσφατο μεγάλο στρατηγικό τους λάθος ο πόλεμος στο Ιράκ .
Το Ρωσικό πετρέλαιο έχει κόστος εξόρυξης γύρω στα 20 $ το βαρέλι σε αντίθεση με το Ιρακινό πετρέλαιο που έχει κόστος 1-2 $ .

Η Αμερικανική επέμβαση λοιπόν έβγαλε από την διεθνή αγορά το Ιρακινό πετρέλαιο και προσέφερε έδαφος για κερδοσκοπικά παιχνίδια στις Επτά αδελφές. (από τις οποίες προήλθε και η κύρια χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα του Bush.)
Το πετρέλαιο από τα 25 $ το βαρέλι το 2003 έχει φθάσει σήμερα στα 90-100 $ . Τα κέρδη των Επτά αδελφών τεράστια.

Το ίδιο όμως και το στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ .

Γιατί το μη αξιοποιήσιμο ή με ελάχιστα κέρδη ρωσικό πετρέλαιο, με τις σημερινές τιμές έδωσε τεράστια κέρδη στην Ρωσία και την βοήθησε να γιγαντωθεί οικονομικά τα τελευταία χρόνια .
Εκεί λοιπόν που είχαμε μία αποδυναμωμένη στα όρια κατάρρευσης Ρωσία , ένα στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ , την επανάφερε γιγαντωμένη στην διεθνή σκηνή.

Τα κολοσσιαία κέρδη από το πετρέλαιο την βοήθησαν να ξεπληρώσει το δημόσιο χρέος της και να προχωρήσει στην αξιοποίηση του φυσικού της αερίου , καθιστώντας την κύρια πηγή ενέργειας για την Ευρώπη.

Και εδώ υπεισέρχεται ο ρόλος των Βαλκανίων αφού αποτελούν μια από τις κυρίες πύλες ενέργειας για την Ευρώπη.
Οι παλαιότερες προσπάθειες των ΗΠΑ για την αλλαγή του χάρτη των Βαλκανίων, βοήθησαν την πολεμική τους βιομηχανία που ως γνωστόν είναι και η κυρίαρχη στην οικονομία τους .

Φθάνουμε λοιπόν στην ....ώρα μηδέν। Σήμερα !
Με την ανεξαρτητοποίηση του Κόσσοβου θα ακολουθήσει ένα διεθνές ντόμινο αναταραχών , εξεγέρσεων και βίαιων αλλαγών συνόρων σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μεταξύ αυτών και στη Ρωσία .

Η πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ θα έχει τεράστια οφέλη ,το ίδιο και Αγγλία , Γαλλία , Γερμανία χώρες με παρόμοια βιομηχανία.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι αυτές οι χώρες έσπευσαν αμέσως να αναγνωρίσουν το Κόσσοβο .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως απόσυρση κρέατος

Η αμερικανική εταιρία συσκευασίας κρέατος Hallmark/Westland Meat Packing αναγκάστηκε να προχωρήσει στην ανάκληση 64.864.000 κιλών βοδινού κρέατος από την αγορά των ΗΠΑ, μετά τις εις βάρος της κατηγορίες για κακομεταχείριση ζώων και παρατυπίες κατά τη σφαγή τους.

Δυστυχώς είναι η μεγαλύτερη ανάκληση κρέατος στην ιστορία των ΗΠΑ και ενδεχομένως παγκοσμίως, δήλωσε ο υφυπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ κ. Ρίτσαρντ Ρέιμοντ, διευκρινίζοντας ότι η απόσυρση από την αγορά έγινε προληπτικά και δεν έχει να κάνει με κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, αλλά για λόγους παρατυπιών κατά τις διαδικασίες σφαγής.

Πάντως, μια ποσότητα της τάξης των 18.500.000 κιλών εκτιμάται ότι ήδη έχει καταναλωθεί, αφού διατέθηκε σε γεύματα για σχολεία και άλλα ομοσπονδιακά προγράμματα σίτισης.

Η Hallmark/Westland Meat Packing αναγκάστηκε να προχωρήσει στην ανάκληση έπειτα από τη δημοσιοποίηση βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται υπάλληλοί της να στέλνουν για σφαγή ζώα που δεν μπορούν ούτε καν να σταθούν όρθια, αντί όπως επιβάλλεται από τη νομοθεσία στις περιπτώσεις αυτές η εταιρεία να καλεί κτηνίατρους του υπουργείου Γεωργίας, για να αποφανθούν για την τύχη των ζώων.

Αντί να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς, οι υπάλληλοι της εταιρείας εφάρμοζαν διάφορες απάνθρωπες μεθόδους για να αναγκάσουν τα ζώα να σταθούν στα πόδια τους. Τα ανασήκωναν για παράδειγμα με ανυψωτικά μηχανήματα, ή τους έβαζαν μια μάνικα στο στόμα για να δημιουργήσουν αίσθημα πνιγμού. Το οπτικό υλικό εξόργισε τις εταιρείες προστασίας των ζώων και η αμερικανική Δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες εναντίον των δύο υπαλλήλων που εικονίζονται σε αυτό.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ-Τέλος εποχής στην Κούβα με την παραίτηση Κάστρο



MEGA: "Την οριστική του αποχώρηση από την ηγεσία της Κούβας ανακοίνωσε ο Φιντέλ Κάστρο. Με την επιστολή της παραίτησής του, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, τερματίζονται 49 χρόνια εξουσίας μίας από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του 20ού αιώνα στη Λατινική Αμερική, που αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού αλλά και επικρίσεων."

Ο ΣΕΡΒΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ -Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΜΩΣ???


kathimerini.gr | Μπ. Τάντιτς: Η Σερβία θα αγωνιστεί με διπλω�: "Η Σερβία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ το Κόσοβο και θα συνεχίσει το νόμιμο αγώνα της μέσω της διπλωματίας και όχι μέσω της βίας', τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας, κ. Μπόρις Τάντιτς, σχολιάζοντας, σήμερα, με δηλώσεις του στην κρατική ραδιοτηλεόραση της Σερβίας τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασ"

Νέα πιό επεξεργασμένη πρόταση από τη δέσμη ιδεών του Νοεμβρίου-ΟΧΙ ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ??-ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ


Google News Greece: "Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς παρουσίασε στους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ κ.κ. Ντ. Βασιλάκη και Ν. Ντιμιτρόφ πρόταση για τη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας, πρόταση την οποία χαρακτήρισε ..."