Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Για μία φαντασιακή θέσμηση της κοινωνίας των πολιτών

Σκληρότητα για ένα γραμματόσημο!
η είδηση θα ήταν τα Γαλλικά Ταχυδρομεία να έστελναν το γράμμα στην οδό παραδείσου μιας και είναι πολλά τα γράμματα των παιδιών με φανταστικό παραλήπτη, όπως τα γράμματα των παιδιών προς τον Αι Βασίλη που θα έπρεπε να υπάρχει ειδική πρόβλεψη και όχι δημοσιο-κρατική σκληρότητα.

Ένα 13 ετών κορίτσι, από την Γαλλία, έγραψε ένα γράμμα στην εκλιπούσα μητέρα της στον παράδεισο και το ταχυδρομείο της το επέστρεψε επειδή δεν είχε βάλει γραμματόσημο!

Η μικρή Anais απέστειλε το γράμμα με παραλήπτη την μητέρα της στην διεύθυνση «Οδός Παραδείσου».

Η Anais παραμένει απαρηγόρητη δυο χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της και αποφάσισε να της στείλει ένα γράμμα θέλοντας να της πει πόσο την αγαπά!

Δυο ημέρες αργότερα το γράμμα της επεστράφη αναφέροντας ότι υπήρχε άγνωστη διεύθυνση παραλήπτη και πως δεν είχε πληρώσει για γραμματόσημο!

Οι υπεύθυνοι του ταχυδρομείου της Γαλλίας ζήτησαν συγνώμη από την μικρή Anais ενώ ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως υπάρχει ένα χωριό, το Ciel, που σημαίνει «παράδεισος» αλλά δεν βρέθηκε η «Οδός Παραδείσου».

Δεν υπάρχει δομημένος διάλογος Ελλάδας Τουρκίας

Κατά τη συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της, Αλί Μπαμπατζάν, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης της υπουργού στην Αγκυρα, έγινε μια σύντομη αναφορά στους πρόσφατους νόμους που αφορούν τα «βακούφια», τα μειονοτικά ιδρύματα και τις περιουσίες τους.

Αυτό δηλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και πρόσθεσε ότι ήταν μια συζήτηση που εντάσσεται στη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να υπάρχει σε κάθε δυνατότητα διάλογος με την κυβέρνηση της Τουρκίας, με σκοπό να προχωρήσει στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει δομημένος διάλογος, επιτροπές ή άλλος μηχανισμός για τα μειονοτικά θέματα και τόνισε ότι οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία για ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα έναντι της ΕΕ, δεν συνδέονται με την πολιτική που ασκεί η Ελλάδα ως προς τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.
Η NΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει δομημένος διά:

Νέες συνομιλίες

v4.ethnos.gr - Νέα κλήση Νίμιτς - ειδησεις , πολιτικη:
"Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς κάλεσε την Αθήνα και τα Σκόπια σε νέο γύρο συνομιλιών για την ονομασία της ΠΓΔΜ, που χρονικά τοποθετείται μεταξύ 17 και 25 Μαρτίου."

Το Παρίση ρομαντικό, το Λονδίνο κοσμοπολίτικο, η Πράγα φτηνή,Η Αθήνα η πιο βρώμικη στην Ευρώπη....

v4.ethnos.gr - Η Αθήνα πιο βρώμικη στην Ευρώπη! - ειδησεις ,: πλήρες άρθρο
Η Αθήνα πιο βρώμικη στην Ευρώπη!

Η Αθήνα, το Λονδίνο και η Ρώμη πήραν από κοινού τον τίτλο για την πιο βρώμικη πόλη στην Ευρώπη, ενώ η βρετανική είναι και η πιο ακριβή, οι Βρυξέλλες η πιο πληκτική και το Παρίσι η καλύτερη για τα ψώνια και για την κουζίνα του, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε από την ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor.

Η Τουρκία θα επενδύσει 12 δισ δολ στούς Κούρδους

v4.ethnos.gr - Η Τουρκία θα επενδύσει 12 δισεκατομμύρια δολ:

Η Τουρκία σχεδιάζει να επενδύσει ως 12 δισεκατομμύρια δολάρια στη φτωχή νοτιοανατολική περιφέρειά της, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, στο πλαίσιο προσπαθειών για να εξουδετερωθεί η υποστήριξη προς τους αυτονομιστές αντάρτες του PKK, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Αντε να φύγει ο Βασιλιάς


BIGmars21.jpg (JPEG εικόνα, 450x311 εικονοστοιχεία) - Σε κλίμακα (96%)
Η εικόνα “http://www.skai.gr/upload_files/Image/baromars/BIGmars21.jpg” δεν μπορεί να προβληθεί επειδή περιέχει σφάλματα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο χαμηλότερο ever ποσοστό καταλληλότητας του για πρωθυπουργός αυτής της χώρας. Συγκεντρώνει χαμηλότερο ποσοστό και από το κανένας από τους δύο, απάντηση των αναρχοκομουνιστών της περασμένης 10ετίας, 17% ποσοστό απαγορευτικό για καριέρα στην μπαμπά Ανδρέα και μην γελιόμαστε, συμπαρασύρει σε πτώση και το ΠΑΣΟΚ γιατί σ αυτόν τον τόπο δεν κοιτάμε και τόσο τα προγράμματα όσο τις προσωπικότητες. Οι Έλληνες δεν χρειάζεται να διαβάσουν, το αποφεύγουν άλλωστε, βλέπουν όμως καλά, και ο Γιωργάκης δεν τους γεμίζει το μάτι. Πρέπει να περάσουν καμιά 20αρία χρόνια ακόμα για να μπορέσουν να διαβάσουν προγράμματα και πολιτικές, όχι ακόμα , γιατί ο Γιώργος παιδιά είναι προχωρημένος άλλα όχι τηλεοπτικός. Μάλλον από ότι φαίνεται πρέπει να αλλάξει επάγγελμα και να αρχίσει να γράφει κανα βιβλίο, γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι η λογοτεχνία ή το δοκίμιο είναι αυτά που ταιριάζουν στον Γιώργο και όχι ή πολιτική. Και τώρα τι θα γίνει το όνομα Παπανδρέου, που ο λαός ψήφισε και δόξασε όσο τίποτα άλλο πριν 20 μόλις χρόνια από τώρα, ποιο το μέλλον της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα. Τέλος αυτά. Άντε να φύγει ο Βασιλιάς. Κύριε Καραμανλή μην επαναπαύεσαι έρχεται η σειρά σου........θα σας πνίξει το τζουνάμι της νέας γνώσης, της αυτόνομης, που δεν μπορείτε να κατευθύνετε.

Οχι άλλα mail

kathimerini.gr | Αιτία άγχους για τους εργαζόμενους τα πολ�: πλήρες άρθρο

Ο αριθμός ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αναλογεί σε κάθε Βρετανό εργαζόμενο σημαίνει ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον τη μισή εργασιακή ημέρα να διαβάζει τέτοιου είδους μηνύματα.

Πρόσφατη μελέτη μάλιστα αναφέρει ότι το ένα τρίτο των εργαζομένων σε γραφεία πάσχουν από άγχος που προκαλείται από τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό email που κατακλύζει τον υπολογιστή τους κάθε ημέρα. Ταυτόχρονα, μία άλλη εταιρεία ερευνών υπολόγισε ότι το κόστος ανάγνωσης των e-mail από τους εργαζομένους ανέρχεται σε 39 εκατομμύρια λίρες ετησίως.

Υπεύθυνος αυτής της επανάστασης στον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ εργαζομένων, εταιρειών και χρηστών του Ίντερνετ εν γένει, είναι ο Ρέι Τόμλινσον ο κατασκευαστής του κώδικα που επέτρεπε την αποστολή e-mail μεταξύ δύο υπολογιστών για πρώτη φορά. «Είμαι υπερήφανος για αυτό που κατάφερα. Κατά μία έννοια ήταν κάτι πολύ απλό, έφερε όμως πολλές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων. Αυτό που δεν περίμενα ήταν το πόσο θα αναπτυσσόταν ως πρακτική η αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων».

Σκοπός του Τόμλινσον ήταν η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ δύο απομακρυσμένων υπολογιστών. «Εκείνη την εποχή, ήταν δυνατή η επικοινωνία μεταξύ χρηστών που μοιραζόταν τον ίδιο υπολογιστή, όχι όμως η αποστολή ενός μηνύματος σε κάποιο μακρινό μηχάνημα».

Το πρόγραμμα που κατασκεύασε ο Τόμλινσον ήταν ένας κώδικας 200 γραμμών, στον οποίο πρόσθεσε το σύμβολο που έμελλε να γίνει το σήμα κατατεθέν του Διαδικτύου, το «@». Έτσι γεννήθηκε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Οι επιχειρήσεις αντιλήφθηκαν πολύ γρήγορα τις προοπτικές της νέας μορφής επικοινωνίας που δεν απαιτούσε χαρτί και, πάνω απ' όλα, ήταν άμεση.

Σύμφωνα με αναλυτές, η απλότητα και η αμεσότητα της νέας εφαρμογής λειτουργούσε ταυτόχρονα ως μειονέκτημα, αφού ήταν πολύ εύκολο για οποιονδήποτε να γράψει ένα email και να πατήσει το κουμπί αποστολής. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα το email είχε λάθος παραλήπτες και έφτανε σε λάθος χέρια στην άκρη του κόσμου σε ογδόντα περίπου δευτερόλεπτα.

Κατά μέσο όρο, περνούμε 52 ώρες το χρόνο διαβάζοντας και σβήνοντας άχρηστα email. «Το spam είναι όντως ένα πρόβλημα» παραδέχτηκε ο Τόμλινσον. «Μερικοί άτυχοι χρήστες βομβαρδίζονται από τέτοια email χωρίς να μπορούν να απαλλαγούν».

Σύμφωνα με τον Κάρι Κούπερ, σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης σε εργασιακά θέματα, τα email είναι ένας από τους λόγους που προκαλούν άγχος στους εργαζόμενους. «Τα ηλεκτρονικά μηνύματα, τα blackberry, τα κινητά τηλέφωνα έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση όπου ο εργαζόμενος είναι διαθέσιμος τελικά όλο το 24ωρο.

Ωχ βρε Αδερφέ

Ο 50 χρονος σταθμάρχης είχε αλλάξει τα κλειδιά για να περάσει η εμπορική αμαξοστοιχία και μετά τον πήρε τηλέφωνο η γκόμενα, πήγε για κατούρημα, ποιός ξέρει, μπορεί να τού 'ρθε και κάνα χέσιμο και ξέχασε να ξαναλλάξει τα κλειδιά, γιατί τι στο διάολο ολόκληρη εταιρεία είναι αυτή να μην είχε προβλέψει ότι μπορεί να του ρθει χέσιμο του σταθμάρχη, τι μέτρα έχει λάβει το κράτος, το λέει και το ΚΚΕ το φωνάζουν στα κανάλια, καμία προσωπική ευθύνη, για όλα φταίνε οι γκόμενες, το κράτος και ο Ζαχόπουλος, τι και αν έρχεται το ιντερσίτι με 120 χιλ την ώρα, γιατί σ όλο τον κόσμο πάνε γρήγορα τα τρένα, αυτοί οι μαλάκες οι μηχανοδηγοί δεν βλέπουν ότι θέλω να πάω για χέσιμο,-στα αρχίδια μας όλα.
Βέβαια η εταιρεία τον έβλεπε και τον έκοβε ότι ήτανε μαλάκας και τον κράτησε γιατί μικρή η κοινωνία της Λάρισας, πήραν και κανα δυό βουλευτές, τι μαλακία μπορεί να κάνει εκτός από το να εκτροχιάσει μια αμαξοστοιχία????
Σιγά μωρέ......

Είμαστε άξιοι της τύχης μας

kathimerini.gr | Παρουσιάστηκε στην Αστυνομία ο σταθμάρχη� πλήρες άρθρο

Στην Τροχαία Λάρισας, η οποία διενεργεί την προανάκριση για το σιδηροδρομικό ατύχημα αμαξοστοιχίας «Ιντερσίτι», το Σάββατο, λίγο έξω από την πόλη, παρουσιάστηκε σήμερα, ο σταθμάρχης του επιβατικού σταθμού της Λάρισας, ο οποίος, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ευθύνεται για το γεγονός ότι η αμαξοστοιχία οδηγήθηκε σε παρακαμπτήριο αντί της ευθείας γραμμής, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί.

Ο 50χρονος σιδηροδρομικός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το αυτόφωρο είχε παρέλθει, απολογήθηκε με υπόμνημα το οποίο κατέθεσε ο δικηγόρος του. Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου, στο υπόμνημα υποστηρίζονται, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

Αφενός μεν ο σταθμάρχης αποδέχεται την ευθύνη που του αναλογεί. Παραδέχεται ότι έπρεπε να ελέγξει και να διαπιστώσει ότι η αμαξοστοιχία «Ιντερσίτι 74», φθάνοντας στον εμπορικό σταθμό του Μεζούρλου Λάρισας, οδηγείτο σε παρακαμπτήριο (τρίτη γραμμή) αντί της κυρίας γραμμής.

Ο σταθμάρχης, όπως παραδέχθηκε νωρίτερα, είχε χρησιμοποιήσει την τρίτη γραμμή για να διέλθει εμπορική αμαξοστοιχία και δεν επανέφερε τα «κλειδιά» της διασταύρωσης (σ.σ.: ο χειρισμός γίνεται ηλεκτρονικά), κατά τρόπο ώστε η ταχεία αμαξοστοιχία να συνεχίσει ευθεία, αφετέρου όμως, στηριζόμενος στις δικλείδες ασφαλείας που σε κάθε περίπτωση έχει ο ΟΣΕ, επιρρίπτει μερίδιο ευθύνης τόσο στον σταθμάρχη του σταθμού Παλαιοφαρσάλου -ο οποίος επέτρεψε την κίνηση του τρένου προς Λάρισα, παρότι δεν είχε λάβει σχετικό σήμα του συναδέλφου του- όσο και στους δύο μηχανοδηγούς του τρένου οι οποίοι όφειλαν να δουν το φωτεινό σήμα εισόδου στην παρακαμπτήριο και να μειώσουν σημαντικά ταχύτητα.