Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

125 χρόνια από το θάνατο του Καρλ Μαρξ



125 χρόνια από το θάνατο του Καρλ Μαρξ | Οικονομία: το πλήρες άρθρο

Σαν σήμερα πριν από 125 (14.03.1883) πέθανε στο Λονδίνο ένας από τους μεγαλύτερους οικονομολόγους και φιλοσόφους του κόσμου. Πρόκειται για τον διασημότερο Γερμανό διανοητή και πολέμιο του καπιταλισμού Κάρλ Μαρξ.


ακούστε το

Η Μέρκελ δεν πρέπει να πνιγεί στην αγκαλιά του Ισραήλ

Η Γερμανίδα καγκελάριος στο μνημείο του ολοκαυτώματος Γιαντ-Βασέμ

Η Μέρκελ δεν πρέπει να πνιγεί στην αγκαλιά του: το πλήρες άρθρο

Την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στο Ισραήλ σχολιάζει σήμερα ο γερμανικός τύπος και την πέμπτη επέτειο από τον πόλεμο κατά του Ιράκ ο ευρωπαϊκός.

«Η Γερμανία πρέπει να προσέξει να μην κάνει το τεράστιο λάθος του Αμερικανού προέδρου Μπους και να παρέμβει μονομερώς στην ειρηνευτική διαδικασία στην Εγγύς Ανατολή» υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung με αφορμή την χθεσινή ομιλία της καγκελαρίου Μέρκελ στη ισραηλινή βουλή: «Η Μέρκελ δεν πρέπει να αφήσει να την πνίξει στην αγκαλιά του το Ισραήλ. Στη χθεσινή της ομιλία δεν ανέφερε σχεδόν καθόλου τους Παλαιστινίους. Η Μέρκελ οφείλει να διατηρήσει την ανεξαρτησία της και να ασκήσει σαφή κριτική στο Ισραήλ για την πολιτική του στα κατεχόμενα εδάφη και τους εβραϊκούς οικισμούς χωρίς περίτεχνες βερμπαλιστικές διατυπώσεις. Διότι φιλία σημαίνει λέμε την αλήθεια».



διαβάστε εδώ

5 χρόνια από την εισβολή στο Ιράκ

Αντιπολεμικές διαδηλώσεις στην ΟυάσιγκτονΠέντε χρόνια συμπληρώνονται από το ξεκίνημα του πολέμου στο Ιράκ. Παράλληλα με τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και το τεράστιο κόστος οι ΗΠΑ απώλεσαν την φήμη τους στον αραβικό κόσμο.

Ήταν 20 Μαρτίου του 2003 όταν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους εισέβαλλαν στο Ιράκ για να ανατρέψουν τον δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν. Μια ανατροπή που υποτίθεται ότι θα έφερνε την ειρήνη στην Μεσοποταμία. Πέντε χρόνια μετά, οι Αμερικανοί βρίσκονται πολύ μακριά από τους αρχικούς στόχους. Ο πόλεμος στο Ιράκ έχει στοιχίσει 4.000 ζωές αμερικανών στρατός και αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων μεταξύ των ιρακινών.


ακούστε το

Κοινή Ευρωπαική απόφαση για την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων

πατήστε και ακούστε το εδώ