Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Και η Τουρκία στην Μεσογειακή Ένωση

Phileleftheros: το πλήρες άρθρο
Αγκυρα: Η Τουρκία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην σχεδιαζόμενη Μεσογειακή Ένωση αφού έλαβε διαβεβαιώσεις από τη Γαλλία ότι η συμμετοχή της στην Ένωση δεν θα είναι το υποκατάστατο για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με την Μεσογειακή Ένωση» δηλώνει στο Reuters Τούρκος διπλωμάτης που προσθέτει ότι η χώρα του καλωσορίζει σχέδια για την συνεργασία και την αλληλεγγύη στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο Αλέξης όπου δει κάμερα τρέχει, χειρότερος και απ τον Μάκη...

v4.ethnos.gr - Με τζιν και αμηχανία... - ειδησεις , πολιτικη ,: το πλήρες άρθρο
Με τζιν και αμηχανία...

Βγαίνοντας από το Προεδρικό, μετά το τέλος της συνάντησης, παραβίασε τον εθιμικό κανόνα που υπαγορεύει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν κοινοποιούν το περιεχόμενο των συνομιλιών τους με τον Πρόεδρο και πληροφόρησε τους δημοσιογράφους ότι ο Κ. Παπούλιας συμφώνησε μαζί του πως είναι αναγκαίο να αναδειχθούν νέες κοινωνικές δυνάμεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είχε όρεξη για δηλώσεις και μάλλον θα έλεγε και άλλα αν ο Α. Καρίτζης δεν φρόντιζε να... τον τραβήξει διακριτικά από το σακάκι και να τον απομακρύνει από τα μικρόφωνα και τις κάμερες!

Το νομοσχέδιο για την Εθνική Μεταναστευτική Πολιτική-

Η NΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : Στη δημοσιότητα για διάλογο η μ:
ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ μήνα θα δοθεί στη δημοσιότητα για διάλογο το σχέδιο για την Εθνική Μεταναστευτική Πολιτική. Το νομοσχέδιο θα αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, την πληροφόρηση και προσβασιμότητα των μεταναστών στις δομές υγείας, την εκπαίδευση επαγγελματιών του κλάδου υγείας, την υποστήριξη των μεταναστών και τη δημιουργία Παρατηρητηρίου.

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες ο υφυπουργός Υγείας, Γ. Παπαγεωργίου, σε συνέντευξη Τύπου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με αφορμή την παρουσίαση της εκστρατείας, γύρω από τα επτά βασικά ζητήματα προστασίας των προσφύγων στην Ελλάδα. Ο κ. Παπαγεωργίου, τόνισε ότι η μετανάστευση δεν είναι παροδικό φαινόμενο. Ωστόσο, είπε ότι βιώσιμη στρατηγική για την μετανάστευση, δεν μπορεί να είναι η στρατηγική του αποκλεισμού.

Το 2007 η Ελλάδα κατέγραψε το μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που αιτήθηκαν άσυλο από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και συγκεκριμένα από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Σήμερα στη χώρα μας, υπάρχουν 13 Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας δυναμικότητας 1.400 ατόμων, τα οποία όμως εξυπηρετούν περίπου 2.000 άτομα.

Ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών, Αθαν. Ανδρεουλάκος, διαχώρισε τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες και ανέφερε ότι πέρυσι εισήλθαν στη χώρα 112.000 αλλοδαποί. Πρόσθεσε ότι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μεταξύ των οποίων και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ασκούν πιέσεις για είσοδο ακόμη μεγαλύτερου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας.

Καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Βρετανία

imerisia.gr - <b>Βρετανία:</b> Σε χαμηλό 3ετίας η καταναλωτικ�: πληρες άρθρο
"Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον ετών υποχώρησε, τον Φεβρουάριο, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία, καθώς η αύξηση του κόστους των τροφίμων και της ενέργειας περιόρισαν την αγοραστική δύναμη του κόσμου, σύμφωνα με στοιχεία του χρηματοοικονομικού οργανισμού Nationwide Building Society."

Ενισχυμένες κυρώσεις κατά του Ιράν απο ΣΑ ΟΗΕ

kathimerini.gr | Ενισχυμένες κυρώσεις κατά του Ιράν αποφάσ: το πλήρες άρθρο

AFP, AP, REUTERS

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε τη Δευτέρα ενισχυμένες κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ενώ χθες η Τεχεράνη απάντησε ζητώντας να υπογραφεί διεθνής συνθήκη που να καταργεί τα πυρηνικά όπλα όλων των χωρών.

Οι νέες κυρώσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας εγκρίθηκαν με ψήφους 14 υπέρ και την αποχή της Λιβύης, αφού πρώτα οι παρεμβάσεις της Ρωσίας και της Κίνας είχαν αποδυναμώσει το αρχικό κείμενο που υποστήριζαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία.

Αρχίζει η καταγραφή των στοιχείων των επιβατών απο τρίτες χώρες

kathimerini.gr | Υποχρεωτικά τα στοιχεία επιβατών για πτήσ:το πλήρες άρθρο
Τα πλήρη στοιχεία των επιβατών για κάθε πτήση προς τη χώρα μας προερχόμενη από αερολιμένα τρίτων χωρών υποχρεούνται να γνωστοποιούν, εφεξής, στη Γενική Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. οι αεροπορικές εταιρείες. Αντίθετα, η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει εφόσον οι πολίτες τρίτων χωρών επιβιβάζονται από ευρωπαϊκό αερολιμένα.

Δεν βιαζόμαστε για το Κυπριακό


v4.ethnos.gr - Δεν βιαζόμαστε για το Κυπριακό - ειδησεις , � το πλήρες άρθρο

Τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον ομόλογό του Κ.Παπούλια συνάντησε και επισήμως την Τετάρτη ο Δημ.Χριστόφιας, στην πρώτη επίσκεψή του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Μετά την ολοκλήρωση και αυτών των επαφών, που ήταν θερμές και με αλληλοκατανόηση όπως σημείωσε, ο Κύπριος Πρόεδρος σε δηλώσεις του έξω από το Μαξίμου τόνισε ότι οι επικείμενες συνομιλίες με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα πρέπει να έχουν ως κατάληξη την εφαρμογή της συμφωνίας της «8ης Ιουλίου», της «μόνης υπογεγραμμένης» από τις δύο πλευρές, όπως τόνισε.


Η κυπριακή πλευρά, εξάλλου, έχει συμφωνήσει με την Ελλάδα να υπάρχει καθημερινή επαφή και αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπογράμμισε.

Ο Κ.Καραμανλής από την πλευρά του εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει εντός του 2008 παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του Κυπριακού, δίνοντας πιθανώς και τον τόνο για την πολιτική που θα ακολουθήσουν Ελλάδα και Κύπρος στο θέμα.

Αυτό, καθώς τόσο η τουρκοκυπριακή πλευρά όσο και στελέχη του ΟΗΕ άφηναν με δηλώσεις τους μετά την εκλογή Χριστόφια το ενδεχόμενο να υπάρξει τελική λύση εντός του έτους. Όπως φαίνεται, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει ούτε το λόγο ούτε τη διάθεση να κινηθεί ταχύτερα από όσο μπορεί να διασφαλίσει ότι θα γίνει χωρίς απρόοπτα και εκπλήξεις.

Και Η ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ (η γενέτειρα του Ζορό) είναι Ελληνική........

Πέθανε η όμορφη Έλενα- Αφιερωμένο