Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο....

Foreign Press
FmVoice - Ο Ουόρεν Μπάφετ πιο πλούσιος από τον Μπιλ Γκ

Ο κύριος που βλέπετε είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με την ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes, η περιουσία του οποίου φτάνει τα 62 δισ δολάρια. Ο κύριος αυτός το 2007 πραγματοποίησε μία σειρά έξυπνων επενδύσεων, πόνταρε στο νόμισμα της Βραζιλίας και επωφελήθηκε από τις επενδύσεις του στην εταιρεία πετρελαίου PetroChina που έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις για τις σχέσεις της με την κυβέρνηση του Σουδάν.
Ο Μπάφετ "εκθρόνησε" τον φίλο του Μπιλ Γκέιτς που για 13 ολόκληρα χρόνια ήταν στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
Χεστήκαμε θα μου πείτε, όμως δεν είναι τόσο απλό. Οι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο έφτασαν το 2007 στον αριθμό-ρεκόρ των 1.125, με συνολική περιουσία ύψους 4,4 τρισ. δολαρίων. Αν σκεφτούμε τώρα ότι το Ακαθάριστο προιόν του πλανήτη είναι γύρω στα 65 τρισ δολάρια και ότι σ' αυτόν κατοικούν 6,5 δισ άνθρωποι, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας η παγκόσμια συγκέντρωση πλούτου δεν ήταν σε τόσα λίγα χέρια και μην γελιόμαστε, πλούτος σημαίνει δύναμη, ναι μεν η παγκόσμια κοινή γνώμη παίζει τον ρόλο της αλλά τελικά το παγκόσμιο πολίτευμα δεν είναι η δημοκρατία αλλά μια κανονιστική ολιγαρχία, όπου υπάρχουν κανόνες όσον αφορά ορισμένες αποφάσεις. Τελικά η εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας περνά από τους συλλεκτικούς- γεωργικούς πληθυσμούς όπου διέπονταν από συμμετοχικούς-δημοκρατικούς θεσμούς και πρακτικές, σε μία ελίτ δύναμης που διοικεί τον πλανήτη στα πλαίσια ενός οργουελικού- ολιγαρχικού τύπου διακυβέρνησης. Εδώ να σημειώσουμε ότι μετά τους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους, η δεύτερη στην σειρά με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους εθνότητα είναι οι Ρώσοι, οπότε το όνειρο της ανά τον κόσμο Αριστεράς για μια δίκαιη διανομή του πλούτου περνάει στην ιστορία και επίσημα. Απομένουν μόνο οι προλετάριοι της Λατινικής Αμερικής, μέχρι κάποιοι από αυτούς να ανακαλύψουν τις τεράστιες ευκαιρίες που κρύβει ο τεράστιος πλούτος των χωρών της Ν. Αμερικής. Αυτά τα ολίγα για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους.

Ο Μωυσής ήταν... μαστουρωμένος!

v4.ethnos.gr - Ο Μωυσής ήταν... μαστουρωμένος! - περισσοτεροι: πλήρες άρθρο
"Υπό την επήρεια ισχυρών παραισθησιογόνων ουσιών, είναι πολύ πιθανό να βρισκόταν ο Μωυσής όταν του αποκαλύφθηκαν οι Δέκα Εντολές στο Ορος Σινά, ισχυρίζεται σε έρευνά του ο καθηγητής γνωσιακής ψυχολογίας, Μπενί Σανόν του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ."

Νέο τείχος στην λωρίδα της Γάζας

kathimerini.gr | Τείχος υψώνει η Αίγυπτος στα σύνορα με τη �:
"H Αίγυπτος άρχισε να υψώνει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων της με τη Λωρίδα της Γάζας, για να αποτρέψει μια επανάληψη της καταστροφής των οδοφραγμάτων και των αναχωμάτων, όπως έγινε τον Ιανουάριο από μαχητές Παλαιστίνιους, ανακοινώθηκε σήμερα από στέλεχος των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας."

Και άλλο Αμερικανο-Ρωσικό Θερμό επεισόδιο, αυτά σε σχέση με τα δικά μας είναι απλές οδοντόκρεμες....

STRATEGY-GEOPOLITICS.blogspot.com:
Σε εκ νέου αναχαίτιση ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους που πλησίασε αμερικανικό αεροπλανοφόρο ανοικτά των κορεατικών ακτών προχώρησαν αμερικανικά μαχητικά.
Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο επεισόδιο που γίνεται τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το ρωσικό βομβαρδιστικό Τu- 95 Bear μπήκε στην ακτίνα των τριών έως πέντε μιλίων πάνω από το αεροπλανοφόρο USS Nimitz (CVN 68) και τα πλοία της συνοδείας του. Δύο αμερικανικά μαχητικά F/A-18 απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν το ρωσικό αεροπλάνο και να το συνοδεύσουν μακρυά από το αεροπλανοφόρο. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά έχουν πυκνώσει τις πτήσεις κοντά σε αμερικανικά εδάφη και αμερικανικά πολεμικά πλοία, κάνοντας τους τελευταίους μήνες επίδειξη ισχύος.

Το Πρώτο Βέτο ετέθη, είναι να μην πάρουμε φόρα...

STRATEGY-GEOPOLITICS.blogspot.com πλήρες άρθρο

Η Ελλάδα έθεσε το πρώτο διαδικαστικό βετο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.
Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε στην Σύνοδο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συναινέσει στην αποστολή πρόσκλησης στα Σκόπια, όσο δεν υπάρχει λύση στο θέμα του ονόματος. Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες, αφού αναμένεται να ενταθούν οι πιέσεις και στις δύο πλευρές, προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Το κλίμα, πάντως, που αντιμετώπισε η Ντόρα Μπακογιάννη στις Βρυξέλλες, δεν ήταν αρνητικό προς την χώρα μας. Παρ΄όλα αυτά τόσο η Τουρκία όσο και η Νορβηγία (η οποία υπέγραψε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τα Σκόπια προ ημερών) υποστήριξαν ότι τα Σκόπια πρέπει να ενταχθούν οπωσδήποτε στο ΝΑΤΟ. Στο περιθώριο της συνόδου, η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις αναμένεται να συναντηθεί με την Ντόρα Μπακογιάννη.

η ετησια έκθεση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά

Ελευθεροτυπία - Ασυλία για «διασήμους», βαριές: διαβάστε το
Η «έκρηξη» της παραγωγής οπίου στο Αφγανιστάν, όπου μάλιστα πρωτοεμφανίζονται εργαστήρια επιτόπιας επεξεργασίας ηρωίνης, όπως επίσης και ο πολύ μεγάλος όγκος ανεξέλεγκτων συναλλαγών από τα ολοένα αυξανόμενα φαρμακεία του Internet, επισημαίνονται ως πηγή μεγάλης ανησυχίας από την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Ελεγχο των Ναρκωτικών (INCB).

Παράλληλα, η δυσανάλογη εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, με τις περισσότερες χώρες κατά την άσκηση του νόμου να στοχεύουν στους μικροεγκληματίες, ενώ οι προσπάθειές τους σε πιο επείγοντα ζητήματα, όπως ο εντοπισμός, η εξάρθρωση και τιμωρία αυτών που ελέγχουν ή οργανώνουν τις μείζονες δραστηριότητες διακίνησης ναρκωτικών αποδεικνύονται νομικά ελλιπείς, αποτελεί κεντρική επισήμανση της έκθεσης φέτος.
...............................

Κατά τη χθεσινή παρουσίαση της έκθεσης, που στην Ελλάδα έγινε από το ΚΕΘΕΑ, ο καθηγητής Ν. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε «σκάνδαλο» την ποινική μεταχείριση των απλών χρηστών. Αναφέρθηκε στο ζήτημα της μη εφαρμογής της νομολογίας για τις εναλλακτικές ποινές, η οποία έχει αφεθεί στη διακριτική ευχέρεια των δικαστών και ελάχιστα εφαρμόζεται. Οι δικαστές ευθυγραμμίζονται με απόφαση του Αρείου Πάγου τού 1995, που επιμένει στον χαρακτηρισμό των αδικημάτων περί ναρκωτικών ως κακουργημάτων, είπε. Αποτέλεσμα; Λόγω και των «καταχρηστικών προφυλακίσεων», που προκαλούν αφόρητο κορεσμό στις φυλακές-«σχολεία» εγκλήματος και πηγή κοινωνικού αποκλεισμού, οι μισοί από τους 9.000 κρατουμένους βρίσκονται πίσω από τα σίδερα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
..............................
ΕΥΡΩΠΗ: Η κάνναβη είναι η ουσία με τη μεγαλύτερη επικράτηση. Η Ιταλία και η Ισπανία έχουν το υψηλότερο ποσοστό, μικρή μείωση σημειώθηκε στη Βρετανία, ενώ Ελλάδα, Βουλγαρία και Μάλτα βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις στη χρήση. Στάσιμη μένει η χρήση ηρωίνης (3,3 εκατομμύρια Ευρωπαίοι χρήστες) στη Δ. Ευρώπη, αλλά αυξάνεται η χρήση στη Ρωσική Ομοσπονδία και στις ανατολικές χώρες. Η Ευρώπη παραμένει η δεύτερη αγορά κοκαΐνης στον κόσμο. Η Τουρκία αποτελεί κύριο δίαυλο διέλευσης ηρωίνης. Ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιείται και ο «δρόμος τού μεταξιού» μέσα από την κεντρική Ασία και Ρωσία, αλλά και βαλκανική οδός βόρεια της Ελλάδας.

Τα γονίδια της Ευτυχίας

Ελευθεροτυπία - Τελικά και η ευτυχία είναι θέμα:
Τα γονίδια της... ευτυχίας υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν Βρετανοί και Αυστραλοί ερευνητές που σε τελευταία μελέτη τους υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα ευτυχίας κάθε ανθρώπου ελέγχονται τουλάχιστον κατά το ήμισυ από το γενετικό του προφίλ.

Η Σερβία λέει όχι στην Ευρώπη

Ελευθεροτυπία - Προς Ε.Εκτροχιασμό: πλήρες άρθρο
Νέο «καρότο» προσφέρουν οι Βρυξέλλες στο Βελιγράδι για να... ξεχάσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, με την προειδοποίηση ότι η κοινοτική «υπομονή έχει όρια»... Την ίδια στιγμή, όμως, στο σερβικό Κοινοβούλιο προωθούνταν πρόταση διακοπής κάθε επαφής με την Ε.Ε., εάν αυτή δεν αναγνωρίσει «ρητά και κατηγορηματικά» ότι το Κόσοβο παραμένει τμήμα της Σερβίας.

Σκόπια-Κόσοβο και 20000 στρέμματα

Ελευθεροτυπία - FYROM προς Κόσοβο: Κάναμε κακή αρχή...:
«Κακή αρχή για τις διμερείς σχέσεις», χαρακτήρισε ο πρόεδρος της FYROM Μπράνκο Τσερβένκοφσκι την απαίτηση του Κοσόβου να πάρει πρώτα την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του από τα Σκόπια και στη συνέχεια να συζητήσει εκκρεμή συνοριακά ζητήματα. Μιλώντας από το Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, ο Σκοπιανός πρόεδρος είπε ότι θα προτείνει στην κυβέρνησή του «να μην απευθυνθεί στις αρχές του Κοσόβου» για την επίλυση του θέματος, αλλά «στους διεθνείς θεσμούς, που καθώς φαίνεται θα μείνουν εκεί επί μακρόν».

Το Κόσοβο ουδέποτε αναγνώρισε συνοριακή συμφωνία του 2001 μεταξύ Σερβίας και ΠΓΔΜ και κατά τον ισχυρισμό της ΠΓΔΜ, διεκδικεί 20.000 στρέμματα του βορείου εδάφους της χώρας.

Απερρίφθει το δημοψήφισμα στην Βρετανία

Ελευθεροτυπία - Το «Ευρωσύνταγμα» δεν πάει σε δ:
Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση και την πολυαναμενόμενη ψηφοφορία, η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε (με 311 ψήφους έναντι 248) το αίτημα των Συντηρητικών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την έγκριση ή όχι της μεταρρυθμιστικής συνθήκης της Ε.Ε.

Στρατολόγηση 71χρονου

Καταδίκη Τουρκίας για στρατολόγηση 71χρονου :: OMHROI.g:
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Τουρκία για την ταπεινωτική συμπεριφορά που επεφύλαξε σε ένα γέροντα, υποχρεώνοντάς τον να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία σε ηλικία 71 ετών.

Γεννημένος το 1929 και από παιδί βοσκός στη Σανλιουρφά, ο Χαμντί Ταστάν κλήθηκε υπό τα όπλα το Φεβρουάριο του 2000, όταν οι συγχωριανοί του τον κατήγγειλαν ως ανυπότακτο, θέλοντας να τον εκδικηθούν για προσωπικές διαφορές

Οι χωροφύλακες τον οδήγησαν στη στρατολογία, όπου ύστερα από ιατρική εξέταση κρίθηκε ικανός να υπηρετήσει.

Στη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης ο ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος μιλούσε μόνο την κουρδική γλώσσα και επί πλέον ήταν και αναλφάβητος, υποχρεώθηκε να μετέχει στις ίδιες κοπιαστικές σωματικές ασκήσεις μαζί με τους 20χρονους, συχνά κάτω από θερμοκρασίες που έφταναν τους 30 βαθμούς, και να να υφίσταται χίλιες δυό ταλαιπωρίες και προσβολές.

Τα βάσανά του πήραν τέλος όταν η υγεία του, έχοντας επιδεινωθεί στη διάρκεια της «βασικής εκπαίδευσης», τον οδήγησε σε ένα γιατρό ο οποίος τον έστειλε σε νοσοκομείο στο Ντιγιάρμπακιρ. Από εκεί πήρε και την πολυπόθητη απαλλαγή διότι πιστοποιήθηκε και επίσημα ότι όχι μόνον βρισκόταν σε ακατάλληλη ηλικία για να υπηρετήσει την πατρίδα του, αλλά και ότι έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας.

Το δικαστήριο του Στρασβούργου, διαπιστώνοντας ομόφωνα ότι η περίπτωση αυτή συνιστά παραβίαση του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επεδίκασε στον Ταστάν αποζημίωση 5.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 1.000 επί πλέον για τα έξοδά του.

www.kathimerini.gr
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ