Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, στην εαρινή σύνοδο του ΝΑΤΟ

i - Reporter:


Ενωμένοι, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, δώσαμε μια δύσκολη και επιτυχημένη μάχη. Με σταθερότητα και αποφασιστικότητα, κινούμαστε στη σωστή γραμμή, ώστε να επιτύχουμε τον τελικό εθνικό στόχο: Οριστική λύση του προβλήματος.
»Με βέτο της Ελλάδας, η FYROM δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ. Είχα πει, σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι "μη λύση του προβλήματος με το όνομα θα σήμαινε και μη πρόσκλησή τους" στη Συμμαχία. Αυτό και έπραξα. Τα Σκόπια θα μπορέσουν να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, μόνον εφ' όσον προηγουμένως λυθεί η διαφορά με το όνομα. Εξέλιξη σημαντική στη μακρόχρονη πορεία του θέματος. Εξέλιξη υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων. Εξέλιξη που καταδεικνύει πως η αποφασιστικότητα και τα επιχειρήματα, όταν αυτά χρησιμοποιούνται σωστά, έχουν αποτέλεσμα».
«Είμαστε στη μέση ενός δύσκολου δρόμου. Όμως θέλω να γνωρίζετε πως νοιώθω υπερήφανος για όσα πετυχαίνουμε μαζί»
«Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και η προσπάθεια συνεχίζεται. Δεν τελείωσε το θέμα στο Βουκουρέστι. Αυτό που τελείωσε είναι η ψευδαίσθηση όσων νομίζουν πως μπορούν να μετέχουν στο διεθνές γίγνεσθαι, χωρίς να εκπληρώνουν στοιχειώδεις υποχρεώσεις. Οι κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί απ' όλους».
«Στόχος της Ελλάδας δεν είναι να τους ταπεινώσει, αλλά να τους ενισχύσει, ως νέα χώρα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Στις διαφορές μας δεν επιδιώκουμε να υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Επιδιώκουμε συνεννόηση. Επιδιώκουμε λύση, που συνυπολογίζει τις ευαισθησίες όλων και ενισχύει τη σταθερότητα στην περιοχή. Λύση που διασφαλίζει σχέσεις καλής γειτονίας. Απευθύνω λοιπόν νέα πρόσκληση στην πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο του ΟΗΕ, τη συζήτηση για εξεύρεση λύσης, για το συμφέρον όλων στην περιοχή».
«Η Ελλάδα ασκεί την εξωτερική πολιτική της με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και σύνεση.
Τα όσα έγιναν στο Βουκουρέστι αποδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει όλες εκείνες τις δυνάμεις για να προασπίζει τα συμφέροντά της. Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας: Να είμαστε αξιόπιστοι στο εξωτερικό. Να είμαστε ενωμένοι στο εσωτερικό. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις».
«Είμαστε μια κοινωνία που, σήμερα, δικαιούται να νοιώθει αυτοπεποίθηση για την πορεία της πατρίδας μας. Ξέρω ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο καθένας από εσάς στην καθημερινή του ζωή είναι πολλές. Ξέρω όμως ότι, με πολλή δουλειά και συστηματική προσπάθεια, μπορούμε να λύσουμε μικρά και μεγάλα προβλήματα. Αρκεί να το πιστέψουμε και να το παλέψουμε. Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας».

Γερμανία,η ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης

Κόσμος: "Σιδηρά κυρία" η Μέρκελ:
 Σιδηρά κυρία  η Μέρκελ

Η Γερμανία είναι η ηγέτιδα δύναμη στην Ευρώπη και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θεωρείται η προσωπικότητα με την μεγαλύτερη επιρροή στην Γηραιά Ηπειρο, πολύ πιο μπροστά από τον Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή 6.000 πολιτών στη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πολίτες των πέντε ευρωπαϊκών χωρών εκτιμούν ότι η Γερμανία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη επιρροή, μεταξύ των οποίων το 68% στη Γαλλία, το 57% στην Ισπανία και το 57% στη Γερμανία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που οργάνωσε το ινστιτούτο "Harris Interactive" για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου "France 24" και της εφημερίδας Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν.
Αντίθετα, οι Αμερικανοί θεωρούν σε ποσοστό 63% ότι η Βρετανία είναι η ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης.

Οι Χοντροί Έλληνες

v2.imerisia.gr - Παχύσαρκοι οι μισοί Ελληνες! - τεχνολογια , �:

Σε εθνικό σπορ των Ελλήνων φαίνεται ότι έχει μετατραπεί το... φαγητό, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα παχαίνουμε όλο και περισσότερο! Παχύσαρκοι είναι σήμερα οι Ελληνες σε ποσοστό 26% και οι Ελληνίδες σε ποσοστό 18,2%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τους υπέρβαρους είναι 41,1% και 29,9%.

Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά και για τους εφήβους: Το 29,4% των αγοριών ηλικίας 13-19 ετών και το 16,7% των κοριτσιών της ίδιας ηλικίας έχουν αυξημένο βάρος (υπέρβαρα και παχύσαρκα). Σε σχέση με τα προ 12 ετών στοιχεία, η αύξηση στα αγόρια φτάνει το 52% και στα κορίτσια το 16%.

Παχύσαρκοι οι μισοί Ελληνες!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του ελληνικού πληθυσμού περίπου 17.000 ατόμων (8.000 άνδρες και 9.000 γυναίκες), ηλικίας 20-70 ετών. Από την έρευνα βρέθηκε υψηλή η συχνότητα εμφάνισης παχυσαρκίας και σωματικού υπέρβαρου στον ελληνικό πληθυσμό και κυρίως στους άνδρες. Προέκυψε ακόμη ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας και σωματικού υπέρβαρου στους άνδρες δεν μεταβάλλονται ιδιαίτερα μεταξύ των διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, ενώ στις γυναίκες τείνουν να αυξάνονται με την ηλικία. Ειδικότερα, μόλις το 1,9% του ανδρικού πληθυσμού και το 4,7% του γυναικείου είναι αδύνατοι, ενώ φυσιολογικό βάρος έχει το 31% των ανδρών και το 47,2% των γυναικών.

Υπέρβαρα είναι το 31,2% των αγοριών και το 26,5% με τα ποσοστά αυτά να διαμορφώνονται σε 9,4% και 6,4% αντίστοιχα για τα παχύσαρκα παιδιά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε χθες η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, με αφορμή το 7ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας (3-5 Απριλίου 2008, Αθήνα). Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αύξηση του σωματικού βάρους των κατοίκων της χώρας μας θα συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια, με ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία μας... Οπως είπαν, η παχυσαρκία τα τελευταία χρόνια αποτελεί παγκόσμια ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής -εξήγησαν- που χαρακτηρίζεται από την πρόσληψη άφθονης και ενεργειακά πλούσιας τροφής, καθώς και από μεγάλη μείωση της σωματικής δραστηριότητας, δημιουργεί τις συνθήκες περαιτέρω αύξησης των ήδη υψηλών και ανησυχητικών ποσοστών υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων.

Η μοναξία της υπερδύναμης

[bush.jpg]

apomesa.info