Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Είμαστε ότι τρώμε

Σύμφωνα με τη μεσογειακή διατροφή η κατανάλωση κόκκινου κρέατος ανά άτομο πρέπει να είναι 240 γραμμάρια το μήνα. Σύμφωνα με τη "κυπριακή διατροφή" όμως, η κατανάλωση ανά άτομο υπερβαίνει τα 5,7 κιλά το μήνα.Η τάση επαναλαμβάνεται με τα πουλερικά, όπου η κανονική κατανάλωση είναι 240 γραμμάρια την εβδομάδα αλλά οι Κύπριοι καταναλώνουν 900 γραμμάρια. Στο σύνολο, 125,7 κιλά όλων των τύπων κρεάτων καταναλώνονται ετησίως, τα οποία δίνουν ένα καθημερινό μέσο όρο 344 γραμμαρίων. Στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος, η Κύπρος έρχεται πρώτη στην Ευρώπη με 180 γραμμάρια ανά ημέρα, η Ελλάδα είναι δεύτερη (110 γραμμάρια ανά άτομο),και ακολουθείται από τη Πορτογαλία (95 γραμμάρια) και τη Γαλλία (80 γραμμάρια).
NOSTOC

Το πρόβλημα της ονομασίας μπορεί να λυθεί και θα λυθεί�

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους


Το πρόβλημα της ονομασίας μπορεί να λυθεί και �:το πλήρες άρθρο

Ο πρόεδρος Μπους έδωσε χθες συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην ηλεκτρονική έκδοση της Die Welt με θέματα: τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Γκουαντάναμο.

Παραθέτουμε το απόσπασμα της συνέντευξης Μπους για τη διένεξη ΠΓΔΜ - Ελλάδας.

Στην ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας κατά πόσον πιστεύει ότι «η κρίση μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας, η οποία δεν αναγνωρίζει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, δημιουργεί προβλήματα στη διαδικασία διεύρυνσης του ΝΑΤΟ» ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «θα πρέπει να καταβληθούν επιπλέον προσπάθειες για την επίτευξη λύσης. Δεν θα το ονόμαζα όμως οπωσδήποτε κρίση.

Πρόκειται για διαφορετικές απόψεις ως προς την ονομασία. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί και θα λυθεί. Κατά την άποψή μου ωστόσο, το κρίσιμο ερώτημα είναι: πληροί η ΠΓΔΜ τις προϋποθέσεις ένταξης; Είμαστε πεπεισμένοι πως τις πληροί».

Τελικά το Σκόπια βγαίνει απο τα Σκόρπια

ANTI WEBLOG

Σαν κάτι να αλλάζει

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μάζεψε τέσσερις φορές την μπάλα από τα  δίχτυα του












ΤΑ ΝΕΑ Online - 31/03/2008 - Ο Ριβάλντο έκανε καρέ: το αρθρο
"Τέσσερα και λίγα ήταν. Η ΑΕΚ πέτυχε ανεπανάληπτο θρίαμβο επί της σκιάς του Ολυμπιακού με 4-0 και κατάφερε να μπει και πάλι στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Με τα χάλια άλλωστε που παρουσίασε χθες ο Ολυμπιακός, όλα πλέον είναι πιθανά."

Η Ασυγχώρητη ελαφρότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης


Με ασυγχώρητη ελαφρότητα και προσποιητή αδιαφορία προσπέρασε η ελληνική κυβέρνηση την απίστευτα προκλητική συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλοσόσκι στην ηλεκτρονική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού «Νιούζγουικ» την περασμένη εβδομάδα. Ελάχιστα και εν παρόδω ασχολήθηκε με τη συνέντευξη αυτή και ο Τύπος, παρόλο που πρόκειται για πραγματική «βόμβα» από πολιτική σκοπιά και δυναμιτίζει εντελώς κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. «Δεν πρόκειται για το όνομα, αλλά για τη μακεδονική μειονότητα που ζει στην Ελλάδα (!)» δήλωσε κατ αρχάς ο Μιλοσόσκι, ο οποίος έγινε έτσι ο πρώτος ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος των Σκοπίων μετά από πολλά χρόνια που βάζει ανοιχτά και επώνυμα πρόβλημα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι ο αλυτρωτισμός και επομένως ο επεκτατικός επιθετικός εθνικισμός παραμένουν κυρίαρχη ιδεολογία στη γειτονική χώρα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που δίνουν σε άλλα ξένα έντυπα οι ηγέτες τους.

το πλήρες άρθρο