Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙ Α ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΙΣ

Φωτογραφία
Πανικόβλητες πελάτισσες εμπορικού κέντρου στην πόλη Ομάχα της Νεμπράσκα των ΗΠΑ βγαίνουν με τα χέρια- και τα... ψώνιαψηλά λίγο μετά τον καταιγισμό πυροβολισμών που εξαπέλυσε ο νεαρός 19χρονος Ρόμπερτ Χόκινς (ένθετη φωτογραφία)

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙ Α ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

Φωτογραφία
Είκοσι σφαίρες το λεπτό ήταν ο «ρυθμός βολής» του νοτιοκορεάτη δολοφόνου στο Virginia Τech. Το «βίντεο αυτοκτονίας» που απέστειλε στο ΝΒC, πάντως, το είχε γυρίσει πριν από το μακελειό, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της αστυνομίας

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙ Α ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΙΣ

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, τρεις ανήλικοι και δύο ενήλικοι, τραυματίστηκαν χθες σε σχολείο στο κέντρο του Κλίβελαντ, στο Οχάιο των ΗΠΑ, από τους πυροβολισμούς ενός 14χρονου. Ο δράστης έπεσε στη συνέχεια νεκρός υπό συνθήκες που παρέμεναν αδιευκρίνιστες ως αργά χθες. Ηταν ένα σχολείο τεχνικής εκπαίδευσης το οποίο δέχεται μαθητές από 9 ως 12 ετών. Πρόκειται για το τελευταίο σε μια σειρά αιματηρών περιστατικών σε σχολεία και πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Στο φονικότερο εξ αυτών, στο πολυτεχνείο Virginia Τech, ένας φοιτητής είχε σκοτώσει τον περασμένο Απρίλιο 32 ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙ Α ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

Φωτογραφία
Η γυναίκα που πυροβολήθηκε εντός του κτιριακού συγκροτήματος του CΝΝ στην Ατλάντα μεταφέρεται με φορείο στο νοσοκομείο, βαρύτατα τραυματισμένη
ΑΡ/RΟΝ WΙLLΙΑΜS

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Φονικές επιθέσεις με 10 νεκρούς σε δύο εμπορικά κέντρα των ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Δύο φονικά περιστατικά με συνολικά 10 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων και των δύο δραστών, σημειώθηκαν χθες σε δύο μεγάλες αμερικανικές πόλεις, το Σολτ Λέικ Σίτι και τη Φιλαδέλφεια, αποδεικνύοντας- ξανά- τους κινδύνους που εγκυμονεί η ελεύθερη οπλοκατοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ένας ένοπλος εισέβαλε, φορώντας καμπαρντίνα, σε εμπορικό κέντρο του Σολτ Λέικ Σίτι στη Γιούτα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των πελατών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις. Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών λίγα λεπτά αργότερα. Οπως διαπιστώθηκε, εκτός από την καραμπίνα που χρησιμοποίησε, ο δράστης είχε πάνω του ένα περίστροφο και πολλές σφαίρες. Το κίνητρό του δεν είχε εξακριβωθεί ως αργά χθες.

Για ώρες μετά το μακελειό οι αστυνομικοί αναζητούσαν στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου φοβισμένους πελάτες αλλά και υπαλλήλους, οι οποίοι κρύφτηκαν προκειμένου να γλιτώσουν. Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στο εμπορικό κέντρο Νέιβι Γιαρντ στη Φιλαδέλφεια. Ο ένοπλος πυροβόλησε τέσσερις άνδρες, ο ένας από τους οποίους βρέθηκε δεμένος με σκοινί και μονωτική ταινία. Το ένα από τα θύματά του επέζησε και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης αυτοκτόνησε λίγο αργότερα. Το μακελειό σημειώθηκε στα γραφεία μιας εταιρείας προώθησης προϊόντων μέσω του Διαδικτύου.

Στο Φοίνιξ της Αριζόνας εξάλλου ένας 84χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την εγγονή του και έναν 16χρονο φίλο του εγγονού του, τον οποίο τραυμάτισε στο πόδι.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Φωτογραφία
Δύο αδέλφια, ο Τάιλερ (αριστερά) και η Καταρίνα Μάκιντος, περπατούν πάνω στα συντρίμμια που κάποτε ήταν το σπίτι τους στο Γκρίνσμπουργκ του Κάνσας. Φονικός και καταστροφικός ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη μικρή πόλη. Οι οικογένειες επέστρεψαν χθες στα σπίτια που ισοπέδωσε ο ανεμοστρόβιλος, προκειμένου να βοηθήσουν το έργο των συνεργείων διάσωσης, δίνοντας σχετικές πληροφορίες
ΕΡΑ/ LΑRRΥ W SΜΙΤΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Φωτογραφία
Το πέρασμα της γέφυρας του Μισισιπή, η οποία κατέρρευσε ξαφνικά, μετετράπη σε εφιάλτη, οδηγώντας στον υγρό τάφο τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους, ενώ δεκάδες ακόμη αγνοούνται με ελάχιστες πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί
RΕUΤΕRS/ ΕRΙC ΜΙLLΕR

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΤΣΑΡΛΣΤΟΝ. Η Δυτική Βιρτζίνια στις Ηνωμένες Πολιτείες θα εξετάσει σχέδιο νόμου με το οποίο θα διδάσκονται στα παιδιά του Δημοτικού η οπλοχρησία και το κυνήγι. Στόχος είναι «να περιοριστεί η μείωση που παρουσιάζεται στις άδειες κυνηγίου,εφόσον το κυνήγι είναι σημαντική πηγή εισοδήματος για την πολιτεία». «Προτείνουμε να διδάσκεται από την Τετάρτη Δημοτικού ως το τέλος του σχολείου το κυνήγι στο πλαίσιο της γυμναστικής» ανέφερε ο τοπικός γερουσιαστής Μπίλι Γουέιν Μπέιλι , που είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση του νομοσχεδίου. Και πρόσθεσε: «Θα τους διδάξουμε την ασφάλεια και τη σωστή χρήση των όπλων,τα οποία θα είναι ασφαλισμένα για να μη συμβούν ατυχήματα». Στη Δυτική Βιρτζίνια, τα παιδιά βγάζουν άδεια κυνηγού από 10 ετών.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΗΠΑ: Εκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας ζάχαρης, 42 τραυματίες

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2008 08:53






Εκρηκη σε εργοστάσιο επεξεργασίας ζάχαρης κοντά στη Σαβάνα της πολιτείας Τζώρτζια των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 42 ανθρώπων - αρκετοί από αυτούς σοβαρά - σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι βρισκόντουσαν μέσα στο κτίριο της εταιρίας Imperial Sugar τη στιγμή της έκρηξης, διευκρίνισε ο αστυνομικός διοικητής Μάθιου Στάνλεϊ και πρόσθεσε πως μέχρι τώρα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αγνοούνται πέντε ή έξι άνθρωποι, οι οποίοι αναζητούνται.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Φωτογραφία
Αστυνομικοί φρουρούν την είσοδο του δημαρχείου του Κέρκγουντ, στο Μισούρι, όπου ο Τσαρλς Λι «Κούκι» Θόρντον (ένθετη φωτογραφία) σκότωσε πέντε ανθρώπους προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών. Ο δράστης εμφανιζόταν ως «υπέρμαχος των δικαιωμάτων του πολίτη» και είχε προκαλέσει φασαρίες στο παρελθόν στο πλαίσιο συνεχών δικαστικών αντιπαραθέσεών του με τις δημοτικές αρχές
RΕUΤΕRS/ ΤΙΜ ΡΑRΚΕR

ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΟΜΠΗ

Φωτογραφία
Μια θλιβερή πομπή, στα βουνά του Κονγκό, κατέγραψε ο φακός του Μπρεντ Στίρτον από τη Νότια Αφρική, που τιμήθηκε χθες με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Σύγχρονα θέματα». Ανδρες μεταφέρουν νεκρούς γορίλες από τα βουνά, σε εθνικό πάρκο του Ανατολικού Κονγκό, για να τους θάψουν. Πολλά από τα ζώα πεθαίνουν κάθε χρόνο από τον ιό του Εμπολα, αλλά και από τη λαθροθηρία. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε σε ρεπορτάζ του περιοδικού «Νewsweek».
ΕΡΑ/ΒRΕΝΤ SΤΙRΤΟΝ/GΕΤΤΥ ΙΜΑGΕS FΟR ΝΕWSWΕΕΚ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Φωτογραφία
Η κούραση, η απόγνωση, ίσως και η ματαιότητα του πολέμου αποτυπώθηκαν σε αυτή τη σκοτεινή φωτογραφία από το Αφγανιστάν που κέρδισε εφέτος το πρώτο βραβείο. Ο Βρετανός Τιμ Χέδερινγκτον φωτογράφισε για το περιοδικό «Vanity Fair» τον αμερικανό στρατιώτη έπειτα από μάχη στην κοιλάδα Κορενγκάλ, στις 16 Σεπτεμβρίου 2007. Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων δήλωσε ότι αυτή η εικόνα τον στοίχειωσε από την πρώτη στιγμή που την είδε...
RΕUΤΕRS/ΤΙΜ ΗΕΤΗΕRΙΝGΤΟΝ/ VΑΝΙΤΥ FΑΙR

ΑΙΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

Φωτογραφία
Αίμα στον πάγο... Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Σκηνές από τη φύση» απέσπασε η φωτογραφία του Καναδού Πολ Νίκλεν, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Νational Geographic». Η εικόνα που δείχνει όλη τη βαρβαρότητα του κυνηγιού της φάλαινας στον Βόρειο Καναδά, δημοσιεύτηκε σε ένα ρεπορτάζ που κατήγγειλε ότι το διεθνές μορατόριουμ για το κυνήγι της φάλαινας, που επιβλήθηκε το 1985, δεν ισχύει παρά μόνο στα χαρτιά.
ΑΡ/ΡΑUL ΝΙCΚLΕΝ/ ΝΑΤΙΟΝΑL GΕΟGRΑΡΗΙC