Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Φονικές επιθέσεις με 10 νεκρούς σε δύο εμπορικά κέντρα των ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Δύο φονικά περιστατικά με συνολικά 10 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων και των δύο δραστών, σημειώθηκαν χθες σε δύο μεγάλες αμερικανικές πόλεις, το Σολτ Λέικ Σίτι και τη Φιλαδέλφεια, αποδεικνύοντας- ξανά- τους κινδύνους που εγκυμονεί η ελεύθερη οπλοκατοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ένας ένοπλος εισέβαλε, φορώντας καμπαρντίνα, σε εμπορικό κέντρο του Σολτ Λέικ Σίτι στη Γιούτα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των πελατών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις. Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών λίγα λεπτά αργότερα. Οπως διαπιστώθηκε, εκτός από την καραμπίνα που χρησιμοποίησε, ο δράστης είχε πάνω του ένα περίστροφο και πολλές σφαίρες. Το κίνητρό του δεν είχε εξακριβωθεί ως αργά χθες.

Για ώρες μετά το μακελειό οι αστυνομικοί αναζητούσαν στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου φοβισμένους πελάτες αλλά και υπαλλήλους, οι οποίοι κρύφτηκαν προκειμένου να γλιτώσουν. Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στο εμπορικό κέντρο Νέιβι Γιαρντ στη Φιλαδέλφεια. Ο ένοπλος πυροβόλησε τέσσερις άνδρες, ο ένας από τους οποίους βρέθηκε δεμένος με σκοινί και μονωτική ταινία. Το ένα από τα θύματά του επέζησε και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης αυτοκτόνησε λίγο αργότερα. Το μακελειό σημειώθηκε στα γραφεία μιας εταιρείας προώθησης προϊόντων μέσω του Διαδικτύου.

Στο Φοίνιξ της Αριζόνας εξάλλου ένας 84χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την εγγονή του και έναν 16χρονο φίλο του εγγονού του, τον οποίο τραυμάτισε στο πόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: