Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙ Α ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΙΣ

Μακελειό σε πανεπιστήμιο

Μακελειό σε πανεπιστήμιο

Νεαρός σκότωσε 6 άτομα και τραυμάτισε 15

Παρασκευή, 15.02.08

Ένας ακόμη άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη την Πέμπτη, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ μέσα σε πανεπιστήμιο κοντά στο Σικάγο. Με το θάνατό του ανέρχονται σε έξι οι νεκροί από το μακελειό, εκτός του δράστη.

Η αστυνομία δεν έχει κατονομάσει ακόμη το δράστη ή διεκρινίσει τα κίνητρά του και το πανεπιστήμιο έχει ανακοινώσει ότι σήμερα δεν θα γίνουν μαθήματα.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Τζον Πίτερς δήλωσε σήμερα ότι το πανεπιστήμιο είχε αναθεωρήσει και βελτιώσει τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων μετά το μακελειό στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια τον περσινό Απρίλιο. Μολονότι τα πανεπιστήμια είναι παραδοσιακά "ορισμένα από τα πιο ανοιχτά ιδρύματα", δήλωσε στο CNN, "γεγονότα όπως αυτά, το Βιρτζίνια Τεκ και άλλα μας αναγκάζουν να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τα πράγματα. Νομίζω ότι είναι θλιβερό, αλλά απαραίτητο".

Ο δράστης, πρόσθεσε ο πρύτανης, χωρίς να τον κατονομάσει, είχε πτυχίο κοινωνιολογίας από το πανεπιστήμιο, είχε καλό ακαδημαϊκό παρελθόν και είχε συνεχίσει πέρυσι για την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος.

Όσον αφορά τα κίνητρά του, ο Πίτερς σημείωσε στην εκπομπή του δικτύου ABC Good Morning America: "Βάσει όλων όσων μπορούμε να πούμε αυτήν τη στιγμή ήταν ένας πολύ καλός φοιτητής για τον οποιο οι καθηγητές είχαν πολύ καλή γνώμη".

Το ιστορικό του μακελειού

Ένας νεαρός ντυμένος στα μαύρα εισέβαλε σε αμφιθέατρο πανεπιστημίου στο Νέκαλμπ του Ιλινόις και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 18, πριν θέσει τέρμα στη ζωή του.

Ο δράστης της επίθεσης εισέβαλε σε ένα από τα μεγάλα αμφιθέατρα του πανεπιστημίου, όπου γινόταν μάθημα του τμήματος γεωλογίας με περίπου 140 φοιτητές, ανέβηκε στην έδρα του καθηγητή και άνοιξε πυρ εναντίον των φοιτητών με αυτόματο όπλο και δύο περίστροφα. Οι φοιτητές πανικόβλητοι και κάποιοι αιμόφυρτοι προσπάθησαν να διαφύγουν.

"Ήταν μία σύντομη σε διάρκεια επίθεση, που τελείωσε όταν ο δράστης αυτοκτόνησε", πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την περιγραφή του πρύτανη του πανεπιστημίου.

Ο δράστης και τρια από τα θύματά του υπέκυψαν στα τραύματά τους μέσα στο αμφιθέατρο, άλλοι τρεις πέθαναν στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν. Τρεις φοιτητές νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης δεν είχε απασχολήσει ποτέ άλλοτε τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες διερευνούν τα κίνητρα της επίθεσης.

Την περασμένη εβδομάδα μία φοιτήτρια νοσηλευτικής σκότωσε δύο γυναίκες και αυτοκτόνησε μπροστά στα μάτια των έντρομων συμφοιτητών της σε κολέγιο της Λουιζιάνα.



ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μεγένθυση γραμματοσειράς Σμίκρυνση γραμματοσειράς εκτύπωση αποστολή άρθρου με email

Δεν υπάρχουν σχόλια: