Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Δεν βιαζόμαστε για το Κυπριακό


v4.ethnos.gr - Δεν βιαζόμαστε για το Κυπριακό - ειδησεις , � το πλήρες άρθρο

Τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον ομόλογό του Κ.Παπούλια συνάντησε και επισήμως την Τετάρτη ο Δημ.Χριστόφιας, στην πρώτη επίσκεψή του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Μετά την ολοκλήρωση και αυτών των επαφών, που ήταν θερμές και με αλληλοκατανόηση όπως σημείωσε, ο Κύπριος Πρόεδρος σε δηλώσεις του έξω από το Μαξίμου τόνισε ότι οι επικείμενες συνομιλίες με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα πρέπει να έχουν ως κατάληξη την εφαρμογή της συμφωνίας της «8ης Ιουλίου», της «μόνης υπογεγραμμένης» από τις δύο πλευρές, όπως τόνισε.


Η κυπριακή πλευρά, εξάλλου, έχει συμφωνήσει με την Ελλάδα να υπάρχει καθημερινή επαφή και αλληλοενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπογράμμισε.

Ο Κ.Καραμανλής από την πλευρά του εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει εντός του 2008 παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του Κυπριακού, δίνοντας πιθανώς και τον τόνο για την πολιτική που θα ακολουθήσουν Ελλάδα και Κύπρος στο θέμα.

Αυτό, καθώς τόσο η τουρκοκυπριακή πλευρά όσο και στελέχη του ΟΗΕ άφηναν με δηλώσεις τους μετά την εκλογή Χριστόφια το ενδεχόμενο να υπάρξει τελική λύση εντός του έτους. Όπως φαίνεται, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει ούτε το λόγο ούτε τη διάθεση να κινηθεί ταχύτερα από όσο μπορεί να διασφαλίσει ότι θα γίνει χωρίς απρόοπτα και εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: