Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Το νομοσχέδιο για την Εθνική Μεταναστευτική Πολιτική-

Η NΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : Στη δημοσιότητα για διάλογο η μ:
ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ μήνα θα δοθεί στη δημοσιότητα για διάλογο το σχέδιο για την Εθνική Μεταναστευτική Πολιτική. Το νομοσχέδιο θα αφορά την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, την πληροφόρηση και προσβασιμότητα των μεταναστών στις δομές υγείας, την εκπαίδευση επαγγελματιών του κλάδου υγείας, την υποστήριξη των μεταναστών και τη δημιουργία Παρατηρητηρίου.

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες ο υφυπουργός Υγείας, Γ. Παπαγεωργίου, σε συνέντευξη Τύπου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, με αφορμή την παρουσίαση της εκστρατείας, γύρω από τα επτά βασικά ζητήματα προστασίας των προσφύγων στην Ελλάδα. Ο κ. Παπαγεωργίου, τόνισε ότι η μετανάστευση δεν είναι παροδικό φαινόμενο. Ωστόσο, είπε ότι βιώσιμη στρατηγική για την μετανάστευση, δεν μπορεί να είναι η στρατηγική του αποκλεισμού.

Το 2007 η Ελλάδα κατέγραψε το μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που αιτήθηκαν άσυλο από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και συγκεκριμένα από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Σήμερα στη χώρα μας, υπάρχουν 13 Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας δυναμικότητας 1.400 ατόμων, τα οποία όμως εξυπηρετούν περίπου 2.000 άτομα.

Ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών, Αθαν. Ανδρεουλάκος, διαχώρισε τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες και ανέφερε ότι πέρυσι εισήλθαν στη χώρα 112.000 αλλοδαποί. Πρόσθεσε ότι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μεταξύ των οποίων και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ασκούν πιέσεις για είσοδο ακόμη μεγαλύτερου αριθμού μεταναστών στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: