Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Εκλογές στην Σερβία

Το τέλος της σερβικής κυβέρνησης ανήγγειλε ο Κ:
Του Νίκου Πέλπα

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα συγκάλεσε για την Δευτέρα Υπουργικό Συμβούλιο όπου θα προτείνει την διάλυση της βουλής και την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών για τις 11 Μαΐου.

Νωρίτερα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο κ. Κοστούνιτσα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί αφού δεν υπάρχει πλέον η πολιτική ενότητα σε ένα σημαντικό ζήτημα που συνδέεται με το μέλλον της χώρας: το Κόσοβο.

Ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε σε αδιέξοδο μετά την απόφαση των πολιτικών του συμμάχων (Δημοκρατικό Κόμμα και G-17) να μην υποστηρίξουν διακήρυξη σύμφωνα με την οποία απαραίτητος όρος για την συνέχιση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας είναι η αναγνωρίσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας. Στην συνέντευξη τύπου ο κ. Κοστούνιτσα απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την διαμόρφωση μίας νέας πλειοψηφίας που θα απέτρεπε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. ΄΄Είναι προτιμότερο αυτή τη στιγμή να επιστρέψουμε την εντολή στο λαό για να αποφασίσει ποιος θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον΄΄ δήλωσε ο κ. Κοστούνιτσα απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το εθνικιστικό Ριζοσπαστικό Κόμμα Σερβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: