Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Ποιό θα είναι το επόμενο ψυχολογικό φράγμα- τα 200 Δολ.????

Η NΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : Νέο ρεκόρ για την τιμή του αργο�:

ΝΕΟ ρεκόρ, πάνω από τα 112 δολάρια το βαρέλι, κατέρριψε την Τρίτη η τιμή του αργού, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να προφυλαχθούν έναντι του αποδυναμωμένου δολαρίου.

Η τιμή του αργού για παράδοση τον Απρίλιο ενισχύθηκε σήμερα έως και στα 112,97 δολάρια το βαρέλι για να υποχωρήσει λίγο αργότερα στα 112,80 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 1,04 δολ.

Νωρίς το πρωί, είχε αναρριχηθεί στα 112,48 δολάρια. Από τις αρχές της χρονιάς, έχει καταγράψει συνολικά κέρδη της τάξεως του 17%.

Αναλυτές αποδίδουν το ράλι των τιμών στην ισχυρή πτώση του δολαρίου κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το χθεσινό κλείσιμο τριών λιμανιών στον Κόλπο του Μεξικού, λόγω κακοκαιρίας, το οποίο οδήγησε σε προσωρινή διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου από την περιοχή.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Μεξικού, από τα τρία αυτά λιμάνια αποστέλλεται το 80% των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας.

Στην άνοδο των τιμών συνέβαλε, συν τοις άλλοις, και η άνοδος των προθεσμιακών συμβολαίων βενζίνης στις ΗΠΑ σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα τη Δευτέρα, εν αναμονή της έναρξης της εαρινής περιόδου, κατά την οποία αυξάνεται παραδοσιακά η ζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: