Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Foreign Press:

Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα προσπάθησε να υποβαθμίσει την δήλωση που έκανε στα Σκόπια για τις προοπτικές συμφωνίας για το όνομα μέχρι την 1η Ιουλίου.

Ο Νίμιτς ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ούτε τελική πρόταση. Υποστήριξε ότι στα Σκόπια διαπίστωσε πολιτική βούληση για λύση του προβλήματος και ανέφερε ότι μετά τις συνομιλίες που είχε με την πολιτική ηγεσία της ΠΔΓΜ και την κυρία Μπακογιάννη αντιλαμβάνεται καλύτερα τις θέσεις των δύο πλευρών

Σε δημόσιες δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα για να αποφασίσει εάν θα καλέσει τους διαπραγματευτές στη Νέα Υόρκη ή αν θα έρθει ξανά ο ίδιος στην περιοχή. Δεν ξεκαθάρισε πάντως πότε θα καταθέσει νέα πρόταση και τι θα περιλαμβάνει.

Ο Νίμιτς δήλωσε ότι "δεν υπάρχει κάποια τελική πρόταση" σε αντίθεση με αυτά που δήλωσε στα Σκόπια όταν χαρακτήρισε την πρόταση "Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)", "οριστική".

Σύμφωνα με το Βήμα πηγές του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήριζαν χθες «ακατανόητη» τη δήλωση του ειδικού μεσολαβητή στα Σκόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: