Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Γερμανικό Ναί σε Συνθήκη Λισαβόνας

v4.ethnos.gr - Γερμανία: Η κάτω βουλή ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία την Συνθήκη της Λισαβόνας - απε:

H κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου επικύρωσε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία την Συνθήκη της Λισαβόνας που αντικατέστησε το σχέδιο συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης το οποίο απορρίφθηκε από την Γαλλία και την Ολλανδία με δημοψήφισμα το 2005.

Στην Μπούντεσταγκ,515 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της συνθήκης,58 κατά ενώ υπήρξε μία αποχή. Αυτοί που ψήφισαν υπέρ ήταν πολύ περισσότεροι από την αναγκαία πλειοψηφία των δύο τρίτων.Η Συνθήκη θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου.Μόνο το κόμμα της σκληροπυρηνικής αριστεράς Die Linke(53 βουλευτές) ζήτησε την καταψήφιση της συνθήκης.

Η ψηφοφορία για την συνθήκη στην άνω βουλή,την Μπούντεσρατ,θα γίνει στις 23 Μαίου.

Η συνθήκη θα επιτρέψει "την έξοδο της Ευρώπης από τον μαρασμό", υπογράμμισε η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ κατά την διάρκεια της συζήτησης στο κοινοβούλιο.Χάρη στην συνθήκη "η Ευρώπη το επόμενο χρόνο θα είναι ισχυρότερη και ασφαλέστερη από ποτέ,ενώ (η συνθήκη) θα αποτελέσει μία σταθερή βάση για την Ευρώπη ώστε να προχωρήσει προς τα εμπρός",πρόσθεσε.

Από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ την Συνθήκη της Λισαβόνας έχουν επικυρώσει μέχρι σήμερα δέκα.Η συνθήκη υπεγράφη στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας τον Δεκέμβριο του 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: