Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Απάντηση για την κριτική στη χορήγηση ασύλου

v4.ethnos.gr - Απάντηση για την κριτική στη χορήγηση ασύλ�:
Απάντηση για την κριτική στη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες

Την ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης για την κριτική που δέχεται η χώρα μας τον τελευταίο καιρό, όσον αφορά τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες και την αντιμετώπιση του θέματος γενικότερα, μετέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο Λουξεμβούργο.


Ο κ. Παυλόπουλος είχε ζητήσει και μπήκε εκτάκτως στην ατζέντα της συνόδου το θέμα των μεταναστών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, με αφορμή διάφορα σχόλια, κυρίως από τη Νορβηγία και τη Σουηδία, σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας δεν χορηγεί εύκολα άσυλο σε πρόσφυγες και χρονοτριβεί αδικαιολόγητα όσον αφορά τις διαδικασίες.


Σε αυτό το κλίμα εντάσσονταν και αποφάσεις δικαστηρίων ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία δεν ενέκριναν την επανεισδοχή αλλοδαπών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας και οι οποίοι με διάφορους τρόπους έφυγαν για άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με το αιτιολογικό ότι στην Ελλάδα κινδυνεύουν να μην αντιμετωπιστούν με τον τρόπο που πρέπει.

Δήλωση κατανόησης
Ο υπουργός απέσπασε δήλωση κατανόησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πήρε 5,5 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Προσφύγων (αντί για 1,5 που παίρναμε μέχρι φέτος).

Ο κ. Παυλόπουλος ανέλυσε την ιδιαιτερότητα της Ελλάδας, η οποία λόγω θέσης είναι ο νοτιοανατολικός συνοριοφύλακας της Ευρώπης και έδωσε στοιχεία που καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε, καθώς και τη δυσανάλογη βοήθεια που παίρνουμε για τον λόγο αυτό από την ΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: