Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

Η NΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : Μόλερ: «Γέφυρα» Ταλάτ με Χριστό:
Μόλερ: «Γέφυρα» Ταλάτ με Χριστόφια







Ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, κ. Δημήτρης Χριστόφιας με το υπουργικό συμβούλιο σε αναμνηστική φωτογραφία στο προεδρικό μέγαρο.
ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ από και προς τα κατεχόμενα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία θα θέσει στον πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια, ο ειδικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Μάικλ Μόλερ. Οπως ο ίδιος δήλωσε, έθεσε το θέμα και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στη χθεσινή συνάντησή τους.

«Ο κ. Ταλάτ είναι αρκετά έτοιμος να το ανοίξει -το οδόφραγμα στην οδό Λήδρας- και ελπίζω και ο κ. Χριστόφιας να είναι επίσης. Ετσι με λίγη τύχη θα τα καταφέρουμε τελικά», είπε. Ο ειδικός αντιπρόσωπος είπε ότι θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Κύπριο πρόεδρο, σε μια προσπάθεια να διευθετήσει συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών «το συντομότερο δυνατόν».

Στο μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αγκυρα για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση στην Κύπρο με την εκλογή του νέου Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Ταλάτ εκτιμά ότι συνομιλίες για το Κυπριακό μπορούν να αρχίσουν μετά τα μέσα Απριλίου, αφού προηγηθεί στη Λευκωσία επίσκεψη απεσταλμένου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για χωριστές επαφές με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: