Σάββατο 1 Μαρτίου 2008

ΝΑ ΚΑΙ Η ΑΡΜΕΝΙΑ

kathimerini.gr | Έκρυθμη η κατάσταση στην Αρμενία (Ανανέωση):
Έκρυθμη η κατάσταση στην Αρμενία (Ανανέωση)

Ο πρόεδρος της Αρμενίας Ρόμπερτ Κοτσαριάν κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα Ερεβάν, όπου έχουν σημειωθεί σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία, το σχετικό διάταγμα προβλέπει την κήρυξη της πρωτεύουσας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 20 Μαρτίου, ώστε «να αποτραπεί η απειλή κατά της συνταγματικής τάξης».

Αιματηρές διαδηλώσεις

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί τριάντα ένας άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν η αρμενική αστυνομία επενέβη για να διαλύσει τους αντιπάλους του Σερζ Σαρκισιάν που κατασκήνωναν εδώ και πολλές ημέρες σε αντίσκηνα στο κέντρο του Γερεβάν.

Ο Σαρκισιάν εξελέγη στις 19 Φεβερουαρίου στην προεδρία της Αρμενίας, σε αντικατάσταση του πολιτικού συμμάχου του Ρόμπερτ Κοτσαριάν, αλλά σύμφωνα με την αντιπολίτευση η εκλογή του είναι αποτέλεσμα νοθείας.

Τριάντα ένας άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν η αρμενική αστυνομία επενέβη το πρωί για να διαλύσει τους αντιπάλους του εκλεγμένου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν που κατασκήνωναν εδώ και πολλές ημέρες σε αντίσκηνα στο κέντρο του Γερεβάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Στους τραυματίες περιλαμβάνονται και έξι αστυνομικοί, ανέφερε το υπουργείο χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: